Välivainion Kekellä avoimet ovet – yli 20 vuotta taistelua työttömyyttä vastaan kiertotalouden keinoin

Kestävän kehityksen keskus sijaitsee Välivainiolla osoitteessa Sorvarintie 18. Kuvat: Keke

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kestävän kehityksen keskus (Keke) on oululainen työpajakeskus, joka kamppailee pitkäaikaistyöttömyyttä vastaan kierrättämällä ja kunnostamalla. Keskus on työllistänyt vuosittain noin 250 ihmistä.

Keken työpajat tarjoavat erilaisia korjaus- ja kierrätyspalveluita, kuten ympäristönhoitoa ja erilaisia tilaustöitä. Kekellä kunnostetaan esimerkiksi kalusteita, polkupyöriä, pienkoneita ja vaatteita sekä autetaan tarvittaessa pihanhoidossa. Työpajoilla valmistetaan myös erilaisia tuotteita myyntiin.

Pitkospuutyöt käynnissä.

Töitä suorittavat palkkatuella työllistetyt pitkäaikaistyöttömät, työkokeiljat ja harjoittelijat. Avustavissa töissä on mukana kuntouttavassa työtoiminnassa mukana olevia henkilöitä. Töiden tekoa ohjaavat aina osaavat ammattilaiset.

Keke tarjoaa tilanteen mukaan työttömille muun muassa kuntouttavaa työtoimintaa, työkokeilua, palkkatukityötä, koulutussopimusta tai työharjoittelupaikkaa. 

Keskuksen työtiimeissä työskentelee kaikenikäisiä henkilöitä hyvin vaihtelevilla työelämätaustoilla. Keke pyrkii parantamaan sekä ammattiosaamista että yleisiä työelämätaitoja ja tarjoamaan päivittäisiä sosiaalisia suhteita, jotka ehkäisevät syrjäytymistä.

Avoimien ovien päivänä voi tutustua Keken monipuoliseen toimintaan.

Jo yli 20 vuotta toiminut Keke järjestää keskiviikkona 15.6. avointen ovien tapahtuman kello 12-18 Välivainiolla osoitteessa Sorvarintie 18.  Päivän ohjelmassa on toiminnan esittelyn lisäksi taimien vaihtoa, peräkärrykirppis ja tarjoiluna ainakin grillimakkaraa (maksuton) ja savulohta (maksullinen).

Lisätietoja: https://kekekeskus.fi/

Lue myös