Uusia investointeja ja yritystiloja tulossa Ouluun

Alkuvuonna Oulussa on tehty useita yritysinvestointeja, joita on voitu edistää maankäytöllä ja rakennusten myynnillä. Muun muassa kuvan Kirkkotorin koulu myytiin tällä viikolla. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Uusia hankkeita ja tilaratkaisuja on Oulussa meneillään yhtä aikaa usealla eri rintamalla.

”Kaavoitusprosessit ovat edenneet rivakasti useissa kohteissa tänä vuonna, ja olemme saaneet esimerkiksi Ritaharjuun asemakaavaehdotuksen Nokian toimitiloja varten jo nähtäville. Myös pienyritysten hankkeet ovat edenneet”, kertoo vs. yhdyskuntajohtaja Kaija Puhakka.

Pienyrityksistä esimerkiksi Oulun Rili Oy/Rakennus Koodi varasi tällä viikolla pienyritystontin Ruskosta. Yritys tekee paitsi kylpyhuoneremontteja myös elementtirakenteisia saunoja ja mökkejä. Rakentaminen aloitetaan mahdollisimman pian.

”Myös Jäälin Välikylästä varattiin tällä viikolla liiketontti autokaupan ja -huollon keskukseksi Kiinteistö Oy Jäälin Keskukselle. Tontille on tulossa noin kolmentuhannen neliön kokonaisuus”, jatkaa Puhakka.

Temotek Oy:lle tehtiin puolestaan yritystonttivaraukset Toppilasta Satamatieltä ja Kiimingistä Isoahontieltä.

Kirkkotorin kouluun toimisto- ja koulutustiloja

Oulun keskustassa sijaitseva historiallinen Kirkkotorin koulu päätettiin tällä viikolla myydä Cor Group Oy:lle  toimisto-, vastaanotto- ja koulutustiloiksi.

”Kirkkotorin koulu on alun perin rakennettu Pateniemeen laivavarvin työtekijöiden asuinrakennukseksi, ja se on vasta myöhemmin siirretty nykyiselle paikalleen keskustaan. Kyseessä on arvorakennus, joka on suojeltu”, Puhakka mainitsee.

Kirkkotorin koulun pinta-ala on reilut 400 neliömetriä. Tontti vuokrataan erillisellä maanvuokrasopimuksella. Kauppahinta on 471 500 euroa.