Uusi harrastus mielessä syksyksi? Kirjastoista löytyy monipuolinen valikoima välineitä lainattavaksi

Kirjastoista voi lainata niin kroketti-, petankki- ja frisbeevälineitä kuin mandoliinin ja muita soittimia. Kuvat: Noora Ruuska

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Noora Ruuska

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kirjastoista voi lainata erilaisia harrastevälineitä. Kirjastoista löytyy muun muassa soittimia, urheiluvälineitä ja pihapelejä. Välineet ovat kaikkien lainattavissa ja täysin ilmaisia.

Syksyisin uusi vuodenaika ja paluu arkeen saavat ihmiset hakeutumaan uusien harrastusten pariin. Harrastuksen aloittamiseen voi olla kuitenkin suuri kynnys, jos välineitä ei löydy valmiiksi omasta takaa ja uusien hankkiminen on kallista.

Kirjastoista löytyy monipuolinen valikoima erilaisia harrastevälineitä ilmaiseksi. Voit lainata välineitä kirjastokortillasi ja kokeilla niin monia harrastuksia kuin ikinä vain jaksat.

Kirjastoissa on laaja valikoima muun muassa pihapelejä, urheiluvälineitä, soittimia ja video- ja lautapelejä.

Kanteleesta kahvakuulaan

Musisointiin löydät kirjastosta muun muassa ukuleleen, kanteleen, kitaran ja tamburiinin. Oulunsalon kirjastossa voit soittaa sähköpianoa paikan päällä. Soittovuoron saat varattua varauspalvelu Varaamon sivuilta. Varaus tehdään kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.

Kirjasto tarjoaa myös ilmaista soitonopetusta Pohjoisen eKirjaston Rockway-palvelussa. Palvelusta voi lainata suomenkielisiä soitonopetuskursseja 14 päiväksi.

Kirjastolta löytyy monenlaisia pihapelejä. Voit lainata muun muassa Mölkyn, petankin ja kroketin.  Urheiluvälineistä löydät jalka- ja koripallot, kahvakuulia, lumikenkiä ja padel-setin sekä paljon muuta.

Kaikki esineet, saatavuuden ja tarkemmat ohjeet löydät OUTI-verkkokirjastosta. Esineiden laina-aika on 14 vuorokautta, eikä niitä voi varata eikä lainoja uusia.

Vastuullista ja tasa-arvoista

Välineiden lainaaminen on vastuullisempaa kuin niiden hankkiminen omaksi.

Alueellinen kirjastopalvelupäällikkö Minna Männikkö Oulun kaupunginkirjastosta nostaa esiin kirjaston roolin vastuullisessa kuluttamisessa.

”Kirjasto on vakiinnuttanut asemansa jakamistalouden yhtenä esikuvana ja suunnannäyttäjänä”, Männikkö sanoo. Jakamistalous tarkoittaa sitä, että tavaroita jaetaan, lainataan tai vuokrataan omistamisen sijaan.

Kirjaston tehtävä on tukea jatkuvaa oppimista, harrastusmahdollisuuksia, edistää terveyttä ja hyvinvointia, kansalaistaitoja ja tarjota kaikille yhtenäiset mahdollisuudet kokea ja toteuttaa.
Alueellinen kirjastopalvelupäällikkö Minna Männikkö, Oulun kaupunginkirjasto

Välineiden lainaus edistää myös tasa-arvoa. Jokainen ihminen varallisuudesta tai muista yksilöllisistä tekijöistä riippumatta voi harrastaa ja kokeilla uusia asioita kirjaston avulla.

”Kirjaston tehtävä on tukea jatkuvaa oppimista, harrastusmahdollisuuksia, edistää terveyttä ja hyvinvointia, kansalaistaitoja ja tarjota kaikille yhtenäiset mahdollisuudet kokea ja toteuttaa”, Männikkö kiteyttää kirjastolakiin perustuen.

Lainaaminen on siis jokaiselle kirjastokortin omistavalle mahdollista. Jos et omista kirjastokorttia, voit hankkia ensimmäisen korttisi ilmaiseksi kaikista Oulun kaupunginkirjaston toimipisteistä.

Harrastuksena elämykset

Kirjastolta voit napata harrastukseksi myös uusien elämysten keräämisen.

Oulun kaupunginkirjastosta saat lainattua kausikortteja erilaisiin urheilu- ja kulttuuritapahtumiin. Kausikorteilla on viikon laina-aika. Kortteja ei voi varata eikä lainaa uusia.

Kausikortteja löytyy ONS:n ja AC Oulun jalkapallopeleihin, Oulun raveihin sekä Oulun Sinfonian esityksiin.

Kausikortit mahdollistavat asiakkaille erilaisissa tapahtumissa käymisen ja uusista elämyksistä inspiroitumisen täysin ilmaiseksi.

Jalkapallopelien kausikortit oikeuttavat pääsyn yhdelle henkilölle, kun taas raveihin ja Sinfonian konsertteihin pääsee sisään kaksi henkilöä yhdellä kausikorttipaketilla.

Katso esineiden saatavuus ja lisätietoa lainaamisesta Kirjaston Outi-palvelusta.