Uusi FabLab on kaupunkilaisten oma verstas

FabLabin ohjaaja Jari Uusitalo (kesk.) auttaa laitteiden käyttämisessä, joten vasta-alkajatkin ovat lämpimästi tervetulleita. Kuvaaja: Anna Karppinen

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Annu Maarit Höttönen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Digitaalisen pienvalmistuksen verstaalla FabLabissa voi vaikkapa taiteilla biohajoavasta PLA-muovista oman suunnitelman mukaisia avaimenperiä 3d-tulostimella tai laserleikkurilla puisia nimikylttejä pyyhenaulakkoon.

Laiterepertuaariin kuuluvat myös vinyylileikkuri, ompelu- ja brodeerauskoneet, saumurit, jyrsimet, hiekkapuhalluskaappi sekä välineet elektroniikan valmistukseen. Fab Academyn koulutuksen käynyt ohjaaja Jari Uusitalo opastaa laitteiden saloihin, joten aiempaa kokemusta ei tarvita.

”Täällä tullaan järjestämään erilaisia työpajoja ja esimerkiksi kuntouttavaa työtoimintaa, jossa innostetaan tekemään taidetta ja hyödyntämään uutta tekniikkaa. Myös vaikkapa pienyrittäjille tämä on loistava paikka tulla tekemään prototyyppejä”, kertoo Uusitalo.

Marta Cortés Orduña kävi testaamassa FabLabin saumurin. Kuvaaja: Päivi Vuoti-Karvonen

Ensimmäinen yritysasiakas Jari Kähkönen löysi tiensä BusinessAsemalle, kun kuuli tuttavaltaan, että rautatieaseman lähelle on avattu FabLab.

”Sain Sari Moilasen yhteystiedot ja hänen avullaan sain sovittua Jarin kanssa ajan, jolloin voisin tulla kokeilemaan”, Kähkönen kertoo.

Oulun alueella toimivan Saana Designin uuden projektin prototyyppejä leikannut Kähkönen kehuu, että BusinessAseman FabLabin sijainti on näppärä ja testaaminen käyttää nopeasti. Opastava henkilökuntakin on ammattitaitoista.

 

Vinyylileikkurilla voi valmistaa teippauksia omien suunnitelmien mukaan. Kuvaaja: Sanna Krook

 

FabLab, BusinessAsema

  • Hiihtolomaviikon keskiviikkona 4. maaliskuuta FabLabissa on avoin pajapäivä, jolloin sisään voi astella ilman varausta.
  • FabLab avoinna ma–to kello 9–16 ja perjantaisin kello 10–18.
  • FabLabin varaaminen ja koneiden käyttäminen on maksutonta. Käynnin voi varata joko itselleen tai ryhmälle.
  • FabLabin varaukset: sari.moilanen@businessoulu.com.
  • Käytettävissä laser- ja vinyylileikkurit, 3D-tulostimia, jyrsimiä, ompelukoneita, saumureita, brodeerauskone, hiekkapuhalluskaappi ja välineet elektroniikan valmistukseen.
  • FabLab sijaitsee BusinessAsemalla osoitteessa Hallituskatu 36.
  • BusinessAsema on osaamisen, työnhaun ja yrittämisen kohtaamispaikka, josta löytyvät BusinessOulun elinkeino- ja työllisyyspalvelut, TE-toimiston yrityspalvelut, OSAO Ovi, Yrityskylä Yläkoulu, 4H Business Lab ja Oulun Seudun Uusyrityskeskus.
  • Lisätietoa businessasema.com

Lue myös