Uudistunut Ouluhalli ottaa oululaiset avosylin vastaan

Jouko Laukka ja Armas Kylmänen tulivat ensimmäisten joukossa Ouluhallin uudelle kuntosalille kuntoilemaan. Keppejä kaivattiin alkuverryttelyjä varten lisää salille, ja niitä luvattiin sinne toimittaa. Kuvaaja: Hanna Sankala-Sivula

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Hanna Sankala-Sivula

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ouluhallin vuonna 2019 alkanut peruskorjaus- ja laajennusurakka on nyt kokonaisuudessaan valmistunut. Uudisosa otettiin käyttöön maanantaiaamuna ilman erityisiä juhlallisuuksia, sillä koronatilanteen vuoksi uudiskohteessa ei voida toistaiseksi järjestää esimerkiksi avoimia ovia.

Uusi, lähes 400-neliöinen kuntosali on Oulun kaupungin kuntosaleista nyt suurin. Sekä kuntosali että sen vieressä oleva juoksusuora ovat yleisökäytössä päivittäin kello 7–21.30.

Tiensä tuoreelle kuntosalille olivat löytäneet maanantaiaamuna seitsemän jälkeen myös Jouko Laukka ja Armas Kylmänen.

”Vanhalla Urheilutalolla käytiin aiemmin. Nyt sitten tultiin tänne”, he kertoivat.

Eläköityneistä oululaisista koostuva miesporukka kertoo käyvänsä salilla jokaisena arkiaamuna, jos vain mahdollista. Treenattavia lihasryhmiä vaihdellaan päivittäin.

”Viikonloput pidetään vapaata”, Laukka sanoi.

Uusi Ouluhalli vaikutti miesten mukaan hyvältä, vaikka pukuhuoneita pikkuisen pitikin etsiä ja kulkuportitkin olivat uutta toimintoa Urheilutalon käytäntöihin verrattuna.

Mittavin uudishanke aikoihin

Liikuntalaitospäällikkö Matti Raution mukaan uuden Ouluhallin pukukopit palvelevat koko uudisosaa.

”Pukuhuoneet on tukikohtana koko talolle. Niistä lähdetään sitten eri puolille tätä rakennusta”, Rautio sanoi.

Ouluhallin laajennus on mittavin uudishanke, joka sisäliikuntapalveluihin on Oulussa satsattu aikoihin.

Rautio mainitsee menneiden vuosien yhdeksi isoksi uudishankkeeksi Heinäpään jalkapallohallin rakentamisen 2007. Uimahallin remontti Raksilassa vuosituhannen vaihteessa ja Raatin remontti kymmenkunta vuotta myöhemmin painottuivat ensisijaisesti peruskorjauksiin.

”Kyllä taitaa olla Ouluhallin kupoliosa 1986 näin mittava edellinen uudishanke. Muut ovat olleet pitkälti peruskorjauksia.”

Linnanmaan uimahallista odotetaan tulevan seuraava merkittävä sisäliikuntahanke kasvaneen kaupungin tarpeisiin.

Miehet kuntosalilla.
Liikuntalaitospäällikkö Matti Rautio (kesk.) kertoi Armas Kylmäselle (vas.) ja Jouko Laukalle (oik.) että lisää puntteja on tulossa salille kesäkuun aikana. ”Osa punteista jäi Suezin kanavaan.”

Uusi pääovi moottoritien puolella

Monelle oululaiselle ensikosketus uudistuneeseen Ouluhalliin tulee koronarokotuksissa, jotka ovat käynnissä Ouluhallin kupoliosassa. Ouluhallin uusi pääovi sijaitseekin moottoritien puolella, mutta myös vanhasta sisäänkäynnistä pääsee sisälle. Uusi aulatila yhdistää Ouluhallin uuden ja vanhan osan.

Lähellä uutta pääsisäänkäyntiä on kahvilaravintola. Nykyinen palvelupiste sijaitsee puolestaan lähellä vanhaa sisäänkäyntiä. Kuntosalia ja juoksusuoraa lukuun ottamatta laajennusosan muissa tiloissa eli liikuntasalissa, tanssisalissa ja kamppailusalissa ja telinevoimistelusalissa toimitaan varatuilla vuoroilla.

Kolme pikkutyttöä puomilla.
Telinevoimistelijat ovat harjoitelleet uudessa salissaan jo huhtikuun lopulta alkaen. Muissa tiloissa varatut vuorot lähtivät pyörimään maanantaina 31. toukokuuta.

Lue myös