Tuomiokirkon remontti jatkuu, vaikuttaa käyttöön myös tänä vuonna

Oulun tuomiokirkon remontti valmistuu syksyllä 2025. Kuva: Pasi Rytinki

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Viime kesänä aloitettua Oulun tuomiokirkon julkisivuremonttia jatketaan jälleen talvitauon jälkeen. Remontti vaikuttaa kirkon käyttöön ja ulkoasuun myös kuluvalla kaudella.

Viime vuonna aloitetun ja kolme vuotta kestävän urakan aikana kunnostetaan tuomiokirkon julkisivurappaus ja portaat, maalataan puiset ulkoverhousosat ja uusitaan ulkovalaistus. Tällä erää remontti jatkuu lokakuun alkupuolelle saakka. Koko urakka valmistuu lokakuussa 2025.

Kirkko on remontin aikana käytössä arkisin, mutta koska viikolla töistä aiheutuu meluhaittaa, vihkimisiä ja muita juhlatilaisuuksia järjestetään vain viikonloppuisin.

Kirkon ulkoseinustoilla on remonttiaikana huputettuja telineitä, ja piha on aidoilla rajattua työmaa-aluetta aina kulloinkin remontoitavalta osalta. Lisäksi ovissa on käyttökatkoja, esimerkiksi kirkon pääovi on poissa käytöstä kesäkuussa kolmen viikon ajan.

Tuomiokirkon pihapiirissä sijaitsevaa Pikku-Sofian kirkkoa ei käytetä ensi kesänä. Myös normaalisti kirkon kellarikerroksessa toimiva Cafe Krypta siirtyy toisaalle.

Remonttia ei tehdä ympäri vuoden, vaan se ajoittuu vuosittain huhtikuusta lokakuulle.

Kirkon sileiden, keltaisiksi maalattujen ulkoseinien rappaukset on kokonaisuudessaan uusittu viimeksi vuonna 1986. Samana vuonna kunnostettiin myös räystäs- ja kerroslistat. Julkisivun puiset osat kunnostettu viimeksi vuonna 2015.