Talot kertovat -sarja jatkuu – nyt esitellään Valveen rakennuksen historiaa Ympäristötalolla

Valveen rakennushistoriasta kerrotaan Ympäristötalolla, Solistinkatu 2, torstaina 26. lokakuuta kello 18 alkavassa tilaisuudessa. Kuva: Valve

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Talot kertovat -tapahtumasarjan toisella luennolla esitellään kulttuuritalo Valveen historiaa. Valve on Oulun keskustan tunnetuimpia rakennuksia, jonka historiaan mahtuu monia vaiheita ja eri käyttötarkoituksia: kauppakartano, kaupungintalo, poliisivankila ja nyt kulttuuritalo. Vanhimmat osat on rakennettu jo 1883.

Valveen esittely pohjautuu sen rakennushistorian selvittämiseen. Arkkitehti Veli-Pekka Huhmo esittelee Valveen Ympäristötalolla, Solistinkatu 2, torstaina 26. lokakuuta kello 18 alkavassa tilaisuudessa. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä.

”Rakennushistorian selvittäminen auttaa ymmärtämään sitä, miksi rakennus on juuri sellainen kuin on. Arkkitehtonisten ja rakennusteknisten tietojen karttumisen lisäksi saadaan tietoa myös sitä, mistä syystä rakennus on päätetty rakentaa tai miten sitä on ajan kuluessa muutettu. Oululaisten talojen historian selvittämisen kautta avautuu myös mielenkiintoisia näkymiä koko kaupungin menneisyyteen”, hankepäällikkö Sanna Pääkkönen kuvailee.

Esittelyssä tuttuja rakennuksia

Kaupunki teettää rakennushistoriaselvityksiä esimerkiksi silloin, kun rakennuksessa alkaa perusparannus. Näissä selvityksissä kerrotaan niin rakennuksen synnystä kuin sen arkkitehtuurista.

Talot kertovat on tapahtumasarja, jossa esitellään oululaisille tuttuja rakennuksia. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, ja niitä järjestetään noin kahden kuukauden välein. Esittelyt pohjautuvat talojen rakennushistorian selvittämiseen.

Talot kertovat -tilaisuudesta lisätietoja Oulun Tilapalveluiden sivuilta.