Siltatyömaasta vielä venerajoituksia Hartaansaaressa – väylä avataan yleiseen käyttöön ensi kesän lopulla

Hartaansillan rakentaminen on pian loppusuoralla, mutta Vaakunakylän venesatama on suljettu rakentamistöiden vuoksi. Se avataan uudistettuna veneilijöiden käyttöön keväällä 2026. Kuva: Ouka

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Hartaansaaren venereitillä, Hartaanrannan ja Hietasaaren välisellä veneväylällä, on kulkurajoituksia tulevan veneilykauden 2024 aikana Hartaansillan rakennustöiden ja työsillan purkamisen takia.

Hartaansillan valmistuminen on pian loppusuoralla. Työsillan purkaminen ja muut rakennustyöt aiheuttavat kuitenkin rajoituksia tulevana kesänä.

Työsiltaan on kiinnitetty 1,4 metrin rajoitettua alikulkukorkeutta osoittava merkki, jossa on huomioitu vesiliikennemerkkien 0,6 metrin aallokkovara.

Kulkuaukon leveys on 6 metriä ja kulkukorkeus +1,91 metriä keskiveden aikaan. Veneilijöiden kannattaa huomioida, että todellinen alikulkukorkeus vaihtelee merenpinnan vaihteluiden mukaan, jolloin korkean veden aikaan merkissä asetettu mitta ei välttämättä täyty.

Liikennöinti veneväylällä voidaan katkaista väliaikaisesti siltalohkojen asennustöiden ajaksi. Keskeytykset ovat kuitenkin lyhytaikaisia. Kulkurajoitteet poistuvat ja venereitti avataan yleiseen käyttöön loppukesästä 2024.

Varikonrannan telarannassa sijaitsevia soutu- ja perämoottoriveneitä voi kuitenkin käyttää rakennustöiden aikana väliaikaisen kulkuaukon kautta vedenkorkeuden salliessa. Vaakunakylän venesatama on suljettu rakentamistöiden vuoksi ja se avataan uudistettuna veneilijöiden käyttöön veneilykauden alussa keväällä 2026.