Seurakuntien kesäkahvilat avaavat jälleen ovensa – kahvilatoiminta työllistää yli 50 nuorta

Haukiputaan Tapulikahvila ja Vanhan pappilan Cafe Krypta tarjoavat palanpainiketta sekä työtä nuorille. Kuva: Mun Oulu ja Marita Ahlgren

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun seurakuntien kesäkahvilat ovat avoinna Oulussa, Haukiputaalla ja Kiimingissä. Kiimingin ja Haukiputaan kahvilat toimivat kirkkojen tapuleissa. Viime vuonna Vanhaan pappilaan tuomiokirkon julkisivuremontin vuoksi muuttanut Cafe Krypta jatkaa pappilarakennuksessa myös tänä kesänä.

Kahviloissa on myytävänä itse tehtyjä suolaisia ja makeita leivonnaisia sekä käsitöitä. Cafe Kryptan leivonnaisia on saatavilla myös kotiin ja työpaikalle, sillä kahvila toimittaa herkkuja ennakkotilauksesta Oulun keskustan alueelle tiistaista perjantaihin.

Seurakuntien kahvilat työllistävät kesän aikana yhteensä yli 50 nuorta. Cafe Krypta työllistää 23 nuorta, ja Haukiputaalla Tapulikahvila tarjoaa kesätyömahdollisuuden yli 30 nuorelle. Oulun kaupungin kesäsetelin tuella työllistettävät nuoret palvelevat asiakkaita ja valmistavat kahvilassa tarjottavat leivonnaiset.

”Tapulikahvila on merkittävin kesätyöllistäjä Haukiputaan seurakunnassa. Kahvilatoiminta ei onnistuisi ilman nuorten työpanosta”, toteaa seurakunnan lähetys- ja vapaaehtoistyön koordinaattori Karita Isola.

Kesäkahviloiden tuotto käytetään hyväntekeväisyyteen. Cafe Krypta tukee muun muassa naisten ja tyttöjen koulutusta sekä rauhan ja sovinnon työtä maailmalla. Haukiputaan kahvilan tuotto ohjataan Botswanaan, jossa Suomen Lähetysseura tukee syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria. Kiimingissä tuotto käytetään paikalliseen diakoniatyöhön.

Cafe Krypta on avoinna 3.6.–9.8. ma–to klo 10–18, pe 10–15. Cafe Kryptaan saavutaan sisäpihan kautta osoitteista Isokatu 17 tai Asemakatu 6.

Haukiputaan tapulikahvila on avoinna 12.6.–1.8. ma–pe klo 12–18. Kiimingin tapulikahvila on avoinna keskiviikkoisin 12.6.–3.7. klo 12–14.