Schjerfbeck-kodin joulumaa syntyy ilahduttamaan ohikulkijoita

Schjerfbeck-kodin hoitajalta Vesa Hilliltä (vas.) eivät ideat heti lopu. Viime viikolla tekeillä oli joulumaa Tuiran ohikulkijoiden iloksi ja uusia suunnitelmia on jo ensi keväällä. Aila Nissinen ja Teuvo Luoto (oik.) ovat valmiina maalamaan poroa. Kuvat: Sanna Krook.

Julkaistu: Kirjoittaja: Annu Maarit Höttönen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Schjerfbeck-kodin asukkaat ovat lokakuusta saakka tehneet Joulumaa-taideprojektia yhdessä Oulu-opiston taideopettaja Hannele Salmen kanssa.

”Taideprojekti on tehty kaikkien ohikulkijoiden iloksi, ja tietysti siitä ja sen tekemisestä on ollut iloa meille itsellemmekin”, kertoo projektin ideoinut Schjerfbeck-kodin hoitaja Vesa Hilli.

”Olemme käyttäneet paljon kierrätysmateriaaleja, ja saaneet myös tarvikkeita lahjoituksena.”

 

Tinja Juutisen (oik.) sylissä hänen itse tekemänsä tonttuhahmo. Oulu-opiston taideopettaja Hannele Salmi (keskellä), vasemmalla asukas Asta Haaralaa. Schjerfbeck-kodin asukkaat ovat Oulu-opiston opiskelijoita.

Tuiranpuistossa sijaitsevan Schjerfbeck-kodin kuistille tulee Joulumaa revontulineen ja poroineen, ja kuistilla on myös itse joulupukki.

”Taitaa siellä jossakin tonttujakin luurata”, Hilli tuumaa.

Valmis jouluasetelma tulee näkyville Tuiran pyöräilybaanalla kulkeville 5.12. alkaen.

Schjerfbeck-kodissa asuvan Aila Nissisen mielestä poron maalaus ja tonttujen asujen tekeminen olivat mielenkiintoista homma.

”Välillä jännittää tehdä”, Nissinen kertoo.

Aila Nissinen tekee tuikkulyhtyä. Liimapinnan päälle tulee suolaa.

Taideprojekti on tullut tarpeeseen, sillä koronan vuoksi elämä on muuttunut myös Schjerfbeck-kodissa. Asukkaiden päivätoiminta, kerhot ja tapaamiset on pääosin peruttu, joten mukavalle tekemiselle on ollut tarvetta. Myös viereisen Weikon-kodin asukkaat ovat osallistuneet joulumaan tekoon.

Ideoita hoitaja Vesa Hilliltä ei puutu. Syksyllä on aloitettu myös yhteistyö lähellä sijaitsevan kukkakaupan kanssa, asukkaat levittävät sanomalehtiä ja poistavat niistä niitit. Levitetyt lehdet viedään kukkakauppaan ja vaihtokauppana Schjerfbeck-kotiin saadaan kukkia. Yhteistyötä on tehty myös esimerkiksi AC Oulun kanssa, joka aikoo tulla vierailulle, kunhan korona hellittää.

”Tämän poron nimeksi tulee Vesa”, vitsailee Schjerfbeck-kodin asukas Teuvo Luoto hoitaja Vesa Hillille. Poro saa maalikerroksen.

 

Schjerfbeck-koti tarjoaa palveluasumista kehitysvammaisille

  • Schjerfbeck-kodissa tarjotaan kehitysvammaisten yövalvottua, tehostettua palveluasumista.
  • Tavoitteena on auttaa aikuisia ja ikääntyviä kehitysvammaisia asumisessa, ylläpitää ja kehittää heidän kuntoaan ja elämisen taitojaan sekä tarjota turvallinen ja viihtyisä asumisyhteisö.
  • Schjerfbeck-koti sijaitsee rauhallisessa ja luonnonkauniissa Tuiranpuistossa.
  • Asukaspaikkoja on 11. Asukkailla on omat huoneet ja lisäksi viihtyisät yhteiset tilat.
  • Palvelukodin pihapiirissä sijaitsee asumisyksikkö Weikonkoti.

Lue myös