Poikkimaantiellä valetaan siltaa tiistaina, betoninkuljetus lisää liikennettä

Poikkimaantien siltarakenteen valamiseen tarvitaan 540 kuutiometriä betonia. Kuva: Väylävirasto

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun Poikkimaantien parantamishankkeessa on talven aikana rakennettu siltoja. Tiistaina 9. huhtikuuta valetaan rautatien ylittävälle sillalle kansi. Betonikuormat lisäävät liikennettä tieosuudella, mutta työ ei aiheuta poikkeavia liikennejärjestelyjä.

Väyläviraston Oulun Poikkimaantien parantamishankkeessa valetaan rautatien ylittävälle sillalle kansi tiistaina 9. huhtikuuta.

Ratapihan ylittävän uuden teräspalkkisillan teräsrakenteet valmistuivat alkutalvesta. Sillan uusi kansi valetaan tiistaina kello 5 alkaen.

Väyläviraston mukaan työ tehdään niin, että vaikutukset lähiympäristöön jäävät mahdollisimman vähäisiksi. Valutyö ei aiheuta poikkeavia liikennejärjestelyjä.

”Keväisten lämpötilojen myötä päästään hankkeessa toteuttamaan myös isompia betonivaluja. Lähiviikkojen aikana myös väylien rakennustyöt jatkuvat useassa kohtaa hanketta”, kertoo projektipäällikkö Jukka Päkkilä Väyläviraston tiedotteessa.

Siltarakenteen valamiseen tarvitaan 540 kuutiometriä betonia. Se tarkoittaa noin 60 betonikuorman ajamista työmaalle.

Betonin pumppaaminen sillan itäpäässä aiheuttaa risteävää liikennettä Joulumerkintien pyörätielle. Pyörätiellä liikkuvien on tarpeen noudattaa erityistä varovaisuutta. Lisäksi betonipumppujen ja betonin tiivistyskaluston käyttö voi aiheuttaa melua.

Hankkeen työt jatkuvat kevään myötä koko hankealueella. Siltojen lisäksi rakennetaan teitä, pyöräteitä, jalkakäytäviä ja asennetaan kiveyksiä ja tehdään vihertöitä. Poikkimaantien laitaan rakennetaan uusia meluvalleja ja -kaiteita. Lisäksi valaistus ja liikenteenohjaus uudistuvat.

Väyläviraston ja Oulun kaupungin tiehankkeessa Poikkimaantietä parannetaan turvallisemmaksi ja liikennettä paremmin palvelevaksi. Hankkeessa rakennetaan tai levennetään yhteensä 15 siltaa.