Oulussa voi tiirailla lintuja 24 lintutornista

Myös Jäälinjärven läheisyydessä sijaitsee uutukainen lintutorni, joka on rakennettu saavutettavaksi. Kuva: Minna Mäki-Heikkilä

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Minna Mäki-Heikkilä

Jaa sosiaalisessa mediassa:

”Lintutornit sopivat niin vaativille lintuharrastajille kuin muille luonnosta kiinnostuneille. Useimmat lintutornit sijaitsevat rannikolla merkittävillä lintualueilla, joten nähtävää riittää”, sanoo kaupungin ympäristönsuojelupäällikkö Jonna Hakala.

Myös sisämaasta löytyy torneja, ja silloin ympäristönä on useimmiten järvi- tai suoluonto. Joidenkin tornien viereen pääsee ajoneuvolla ja toisille kävellään luonto- ja retkeilypolkuja pitkin.

”Meillä on torneja myös liikuntarajoitteiselle, esimerkiksi Loistokari Hietasaaressa”, Jonna mainitsee.

Pysy merkityillä reiteillä ja vie roskat mennessäsi

Liikkuessasi luontopoluilla tai kulkiessasi lintutorneille pysyttele merkityillä reiteillä, ettet häiritsisi turhaan lintuja ja muuta luontoa. Pysäköi autosi niin, että muutkin mahtuvat pysäköimään ja liikkumaan. Ota aina huomioon paikalliset asukkaat, äläkä roskaa ympäristöä.

”Lintutornit ovat juuri siksi hyviä paikkoja tarkkailla lintuja, että niissä kiikaroidessa ei juurikaan tule häirinneeksi lintuja. Kannattaa muistaa, että polku tornille voi olla niin märkä, joten saappaat ovat tarpeen. Joidenkin tornien lähellä on myös vessa tai nuotiopaikka”, hoksauttaa Jonna.

Haluatko siis kuulla kaulushaikaran puhaltelua, mustapyrstökuirin soidinta, luhtahuitin piiskansivaltelua tai taivaanvuohen mäkätystä? Käy katsomassa kaupungin lintutornisivulta, mihin torniin kapuaisit seuraavaksi. Sinne pääset tästä linkistä.