Oulun ystävyyskaupunki Odessa tarvitsee apua nopeasti pystytettävien väestönsuojien rakentamiseen

Odessa ja Oulu ovat olleet ystävyyskaupunkeja jo vuodesta 1957 saakka. Kuva: Mostphotos

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Odessan kaupunki on pyytänyt ystävyyskaupungiltaan Oululta apua siviilikohteiden lähelle nopeasti pystytettävien väestönsuojien rakentamiseen. Niillä on tarkoitus suojautua Venäjän hypersoonisilta ohjuksilta.

Oulun ystävyyskaupunki, yli miljoonan asukkaan Odessa on tällä hetkellä hätää kärsimässä Venäjän ilmahyökkäysten alla.

Odessasta Ouluun tulleessa vetoomuksessa kerrotaan, että Venäjän ilmahyökkäykset kohdistuvat jatkuvasti siviilikohteisiin, kuten asuintaloihin, kouluhin ja päiväkoteihin. Venäjän käyttämät hypersooniset ohjukset saavuttavat Odesaan alle minuutissa laukaisun jälkeen, minkä vuoksi Odessan asukkaat eivät ehdi etäämmällä sijaitsevin pommisuojiin ja muihin väestönsuojiin. Niitä ei ole myöskään riittävästi suojaamaan kaikkia asukkaita.

Odessan kaupunki pyytääkin nyt apua ja tukea nopeasti siviilikohteiden läheisyyteen pystytettävien väestönsuojien hankintaan.

Odessan vetoomuksessa kerrotaan, että Ukrainasta löytyy jo toimittajia tällaisille väestönsuojille, mutta kaupunki tarvitsee tukea niiden hankkimiseen.

Mikäli oululaiset yritykset tai yksityishenkilöt haluavat auttaa asiassa, he voivat ottaa yhteyttä Oulun kaupungin suhdetoimintapäällikköön Outi Rouruun (outi.rouru@ouka.fi), jolla on tarvittavat kontaktit Ukrainaan.

Lue myös