Oulun kaupunki työllistää noin 800 opiskelijaa kesätöihin

Oulun Tilapalvelut työllistää kesällä 16–17-vuotiaita oululaisia istutusten hoitoon ja nurmikoiden leikkaukseen. Kuva: Mikael Kunnari / arkisto

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupungilla on tulevanakin kesänä monipuolisia kesätyöharjoittelupaikkoja eri palvelualueilla ja liikelaitoksissa. 15–17-vuotiaat oululaisnuoret voivat työllistyä myös kaupungin tarjoaman kesätyösetelin tai kesäyrittäjä-toiminnan avulla.

Yli 18-vuotiaille kesätyöharjoittelijoille on tarvetta eri puolilla kaupunkia muun muassa kirjastoissa, museoissa, matkailuneuvonnassa sekä puistojen ja ulkoliikuntapaikkojen kunnossapidossa. Yli 18-vuotiaisiin lasketaan 30. huhtikuuta 2024 mennessä 18 vuotta täyttäneet.

Kesätyöharjoitteluun voivat hakea ne oululaiset opiskelijat, jotka eivät valmistu kuluvan kevään aikana. Poikkeuksen tekevät tulevan kesän ylioppilaat, jotka ovat oikeutettuja hakemaan paikkoja.

Kesätyöharjoittelu kestää kuukauden ajan touko–syyskuussa 2024 ja työaika on 30 tuntia viikossa. Kuukauden pestistä maksetaan palkkaa 1100 euroa. Hakuaika kesätyöharjoitteluun on 29.1.–10.3.2024.

Kesäharjoittelupaikkoja on tarjolla kaupungin eri toimialoilla ja liikelaitoksissa, muun muassa Business Oulussa, Kiertokaaressa, Nallikari Seaside Oy:ssa, Oulun Infrassa, Oulun Kulttuurisäätiössä sekä konsernihallinnossa, sivistys- ja kulttuuripalveluissa ja yhdyskunta- ja ympäristöpalveluissa.

Tilapalvelut työllistää 16 vuotta täyttäneitä

Oulun Tilapalvelut tarjoaa kesätyöharjoittelupaikkoja myös oululaisille 16–17-vuotiaille (1.5.2007–30.4.2008 syntyneille) opiskelijoille.

Kesätyöharjoittelijoiden tehtävänä on nurmikoiden leikkaus ja istutusten hoito.

Työtä tehdään Oulun Tilapalveluiden hallinnoimien kiinteistöjen ja sisäliikuntakiinteistöjen piha-alueilla kanta-Oulun ja Haukiputaan alueilla. Palkka kuukaudelta on 780 euroa.

Kun nuori ottaa Oulun Tilapalveluiden kesätyöpaikan vastaan, hän ei enää ole oikeutettu käyttämään kesätyöseteliä vuodelle 2024.

Tilapalvelut tarjoaa myös teknisen alan ammattikorkeakouluopiskelijoille kesätyöpaikkoja kiinteistöjohtamisen, kiinteistöjen kunnossapitotöiden, kiinteistönhoidon sekä talo- ja turvatekniikan alalta.

Töitä kesätyösetelillä tai kesäyrittäjänä

Kesätyöseteli jaetaan 15–17-vuotiaille oululaisnuorille ennen hiihtolomaviikkoa (viikko 10). Toisella paikkakunnalla opiskelevat oululaiset voivat kysyä kesätyöseteliä Byströmin Ohjaamosta (p. 050 599 2293).

Kesätyöseteli on arvoltaan 330 euroa, ja se on tukea työnantajalle nuoren palkkakustannuksiin. Työnantajana voivat toimia yritykset tai yhdistykset kaikista Oulun kaupunkiseudun kunnista. Työnantajat voivat ilmoittaa avoimesta kesätyösetelipaikasta osoitteessa businessoulu.com/kesatyo-ohjeet.

Yksi vaihtoehto työllistyä kesäksi on ryhtyä kesäyrittäjäksi, sillä Kesäyrittäjä-toimintaa on Oulussa myös tulevana kesänä.

”Jos nuori on kiinnostunut yrittäjyydestä, Kesäyrittäjä-toiminta on turvallinen tapa aloittaa. BusinessOulun mentorit ovat nuoren yrittäjän tukena ja antavat opastusta. Oulun kaupunki tukee nuorta 330 eurolla”, kertoo palveluohjaaja Outi Söderman-Juvani.