Oulun entinen kaupunginjohtaja Kari Nenonen palkittiin Vuosikymmenen kuntajohtajana

Kari Nenonen työskenteli Oulun kaupunginjohtajana vuosina 1999–2006. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Valintaprosessi tehtiin yhteistyössä Suomen Kuntajohtajat ry:n kanssa. Palkinnon luovutti eilen Kunnallisalan kehittämissäätiön hallituksen puheenjohtaja Antti Kurvinen ja Suomen Kuntajohtajat ry:n hallituksen puheenjohtaja, kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Valinnassa painottui pitkäaikainen ja ansiokas työura kuntajohtajana. Kari Nenonen on toiminut myös Suomen Kuntaliiton varatoimitusjohtajana (2006–09) ja HUS:n toimitusjohtajana (2009–2012).

Vantaan kaupunginjohtajana toimiessaan Nenonen paneutui erityisellä tarmolla kaupungin talouden ja hallinnollisten rakenteiden kuntoon saattamiseen. Hänen johdollaan tasapainotettiin taloutta ja saatiin Vantaan velkaantumiskehitys hallintaan.

Kari Nenonen oli selkeästi myös arvojohtaja. Hänellä oli vahva rooli kaupungin kurssin muuttamisessa ja kulttuurin uudistamisessa. Nenonen sai valtuuston puoluerajat ylittäen sitoutumaan toimenpiteisiin ja muutosta tehtiin yhdessä. Innostavana ja ennakkoluulottomana johtajana Nenonen kannusti toimialoja toimimaan edelläkävijänä ja toteuttamaan uudenlaisia toimintatapoja.

Kari Nenonen on ollut mukana valmistelemassa useita merkittäviä valtakunnallisia kunta- ja aluehallinnon uudistuksia kuten esimerkiksi sote-uudistusta sekä metropolipolitiikan ja kaupunkipolitiikan kehittämistä. Viimeisimpänä esimerkkinä näistä hän oli valmistelemassa Uudenmaan sote-erillisratkaisua.

Nenonen oli myös vahvasti kehittämässä Oulua ja Oulun seutua kaupunginjohtajana 1999–2006.