Oulun arkeologiseen kulttuuriperintöön voi perehtyä yleisötilaisuudessa maanantaina

Maanantain yleisötilaisuudessa kerrotaan muun muassa Kajaaninkadulla tehdyistä arkeologisista kaivauksista. Kuva: Marianna Niukkanen / Museovirasto, Arkeologinen kuvakokoelma

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulussa on parhaillaan vireillä kulttuuriympäristön teemayleiskaava, jossa ajantasaistetaan ja kootaan yhteen tietoa kaupungin kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta ympäristöstä. Maanantaina 27. toukokuuta teemayleiskaavaan liittyen järjestetään yleisötilaisuus, jossa käsitellään Oulun arkeologista kulttuuriperintöä.

Arkeologinen kulttuuriperintö Oulussa -tapahtuma järjestetään BusinessAsemalla maanantaina kello 18.

Aiheesta ovat kertomassa muiden muassa Oulun museo- ja tiedekeskuksen arkeologi Mika Sarkkinen sekä Maanala Oy:n arkeologi Arttu Tokoi, joka kertoo historiallisista asuinpaikoista Oulun jokivarsilla.

Lisäksi museo- ja tiedekeskuksen arkeologi Terhi Taipaleenmäki esittelee kaupunkiarkeologisten tutkimusten tuloksia vanhalla asemakaava-alueella esimerkkinään Kajaaninkatu ja Lyseon tontti ja museo- ja tiedekeskuksen arkeologi Matleena Riutankoski kertoo tutkimuksellisesti mielenkiintoisten Oulun tonttien ja katujen määrittelystä karttamateriaalin perusteella.

Kulttuuriympäristön teemayleiskaava on ehdotuksena nähtävillä toukokuun loppuun saakka. Yleiskaavassa tarkastellaan valtakunnallisesti, maakunnallisesti ja paikallisesti arvokkaita rakennettuja kulttuuriympäristöjä, valtakunnallisesti ja maakunnallisesti arvokkaita maisemia sekä muinaismuistoja koko Oulun alueella. Tavoitteena on kuvata kaupungin monimuotoista kerroksellista kulttuuriympäristöä ja tukea kulttuurihistoriallisten arvojen säilymistä.

Kylistä kaupungiksi – Arkeologinen kulttuuriperintö Oulussa -yleisötilaisuus maanantaina 27. toukokuuta kello 18 BusinessAsemalla (Hallituskatu 36 B). Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua myös etänä. Teams-linkki lisätään Kulttuuriympäristön teemayleiskaavan nettisivuille 27.5.

Lue myös