Oulun alueen matkailuyhteistyö laajenee – rengastiehen liittyi nyt Kemi

Kansainväliset matkailijat eivät tunne maakuntarajoja, vaan etsivät elämyksiä. Nyt Oulu pystyy paketoimaan majoituspalveluita myös Kemiin. Kuva: Visit Oulu

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kemin Lumilinna ja jäänmurtaja Sampo ovat kansainvälisesti tunnettuja nähtävyyksiä.

”Kansainväliset matkailijat eivät tunne maakuntarajoja, vaan etsivät ikimuistoisia elämyksiä. Meillä on nyt erinomainen mahdollisuus paketoida Oulun majoituspalveluita Pohjolan rengastielle liittyvän Kemin elämyksiin. Kun nämä yhdistää rengastien muihin kohteisiin, saamme pidennettyä matkailijoiden viipymää koko alueella ja nostettua etenkin talvimatkailun tunnettuutta Oulun seudulla”, iloitsee Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Kemin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Löppönen kertoo, että liittyminen Pohjolan rengastiehen on tärkeä askel Kemin matkailulle ja alueen yhteistyölle.

”Jatkamme matkailun kehittämistä Kemissä jäänmurtaja Sampon ja Lumilinnan luomaa perustaa ja kansainväliset markkinat saavuttanutta tarinaa hyödyntäen. Ainoastaan laajemmalla yhteistyöllä pystymme tarjoamaan sekä matkailijalle kiinnostavan että myyntikanaville kaupallisesti kannattavan matkakohteen.”

”Liittyminen mukaan rengastiehen ja Oulun alueen matkailukehitykseen on meille tärkeä askel ja mahdollisuus uudistuvilla matkailumarkkinoilla. Pohjoisen alueen matkailun kokonaiskysynnän kasvaessa uskon vahvasti Oulun kehittyvän keskeiseen rooliin niin palvelutarjonnan kuin reitityksen osalta. Tarvitsemme nyt tuottajaverkostona kapasiteettia, kyvykkyyttä ja saavutettavuutta meilläkin myynnin arjessa näkyvään kysynnän kasvuun”, Löppönen toteaa.

Monta valttia tarjolla

Kemin tunnetuimpia matkailuvaltteja ovat jäänmurtaja Sampo sekä Kemin Lumilinna. Lumilinnan alue palvelee nykyään monipuolisesti ympäri vuoden, ja Sampo jatkaa yli 30-vuotista taivaltaan jäätä särkien Perämerellä talvisin.

Kemin sijainti on ainutlaatuinen siitä syystä, että kaupunki sijaitsee Lapissa, mutta meren rannalla. Meri jäätyy talvella mahdollistaen mitä omantakeisemmat elämykset ilmatyynyalusajeluista jäänmurtajaristeilyihin. Kesällä saaristo kutsuu tutustumaan niin vanhaan sahahistoriaan, kansallispuistoon kuin kalastajakulttuuriinkin. Kemiin on Oulun keskustasta vain noin tunnin ajomatka, ja kaupunkien välillä on erinomaisesti toimiva junayhteys.

Oulun alueen kansainväliseen matkailuun on lisäksi odotettavissa positiivista kasvua tulevana talvena, kun saksalainen lentoyhtiö Lufthansa aloittaa suorat reittilennot Oulun ja Münchenin välillä.

Mikä on Pohjolan rengastie?

Pohjolan rengastie on Oulun seudulla sijaitseva kokemusrikas reitistö autoilijoille, perheille, pyöräilijöille sekä julkisia suosiville matkailijoille. Rengastiellä pääset kokemaan koko Suomen pienoiskoossa: meren ja saariston, peltomaisemat ja pikkukylät, järvet, metsät ja Suomen eteläisimmän tunturin kuvankauniine tykkylumipuumaisemineen.

Pohjolan rengastie avattiin virallisesti kesällä 2021, jonka jälkeen se on ollut erityisesti luontomatkailijoiden suosiossa. Rengastieltä jokainen voi valita mieleisensä reitin – koko reitille tulee matkaa yhteensä 900 kilometriä, mutta sen voi kiertää myös pienemmissä osissa.