Oulu Sinfonian Joulugaala tuo joulun tunnelmaa

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Annu Maarit Höttönen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Joulugaalan ohjelmistossa kuullaan tuttuja ja rakastettuja joululauluja niin suomalaisilta kuin ulkomaalaisiltakin säveltäjiltä. Solistit pääsevät intendentti Maija Kuusiston haastateltaviksi kertomaan ajatuksia joulusta ja suhteestaan Ouluun. Joulun lempiasioistaan kertovat myös Oulu Sinfonian muusikot.

Mezzosopraano Virpi Räisänen asui lähes 30 vuotta Hollannissa ja on tehnyt uraa maailmalla niin viulistina kuin laulajanakin. Hän palasi reilu vuosi sitten Suomeen ja asettui lapsuutensa maisemiin Yli-Iihin. Jazzlaulajatar Aili Ikonen tunnetaan oman soolouransa lisäksi Rajaton-lauluyhtyeen riveistä. Ailin isä on alkujaan oululainen, joten kaupunki on hänelle tuttu jo lapsuudesta. Kolarista kotoisin oleva Suvi Teräsniska on suomalaisten iskelmälavojen kuningatar, joka muutti Ouluun 7-vuotiaana ja on asettunut kaupunkiin perheensä kanssa. Laulavana poliisina tunnettu Petrus Schroderus on ilahduttanut maailmaa viimeksi Rakastan elämää -klassikolla, joka on noussut hitiksi myös Venäjällä ja on Suomen vuoden katsotuin YouTube-video.

Solistinumeroiden lisäksi kuulemme instrumentaaliversioita. Esiin pääsee myös orkesterin tuubakvartetti, jossa baritonitorvia soittavat Jukka Myllys, Erkki Hirsimäki ja Wen Hong Low sekä tuubaa Gustavo Subida. Myllyksen sovittama Joulupotpuri – Silkalla duurilla sai ensi esityksensä 30 vuotta sitten 1990 Pikku Kakkosen joululähetyksessä.