Oulu-opiston uudessa ilmeessä ojentuu yhdessä tekemisen käsi

Oulu-opiston uusi ilme näkyy opiston viestinnässä tulevasta syksystä lähtien. Kuva: Minna Mäki-Heikkilä

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Rehtori Outi Lohi kertoo, että myös Oulu-opiston ilmoittautumissivuston ulkonäkö on muuttunut, sen toiminnallisuus parantunut ja kurssien hakutoiminto monipuolistunut. 

Opistolla lähdettiin tuoreistamaan ulkoasua Oulun kaupungin brändiuudistuksen mukaisesti. Viimeksi Oulu-opiston graafista ilmettä on uudistettu vuonna 2013. Uudessa ulkonäössä on säilynyt entisen ilmeen värikkyys ja logon pyöreä muoto. 

Ilmeestä kysyttiin somessa

Graafisen ilmeen uudistamista pohjustettiin vuoden alussa sosiaalisessa mediassa, jossa kyseltiin opiston julkikuvasta ja millaisena sen haluttiin näkyvän. Myös opiston opettajien mielipiteet huomioitiin.

”Sieltä nousi esiin sellaisia määrittelyjä kuin ihmiset ja yhdessä tekeminen, taide, luovuus, harmoninen, kaikenikäisten kohtaamispaikka”, kertoo viestinnän asiantuntija ja graafinen suunnittelija Minna Mäki-Heikkilä. ”Myös sellaiset sanat kuin ihmisläheinen, yhteinen ja tasa-arvoinen korostuivat vastauksissa.”

Lopulta uudessa logossa näkyy Mäki-Heikkilän mukaan tasa-arvoinen joukko ihmisiä, jotka tekevät asioita yhdessä.

”Logosta hahmottuu käsi, ja kädentaidot ovat meillä opistolla nyt nosteessa, niiden kursseille on jopa jonoa. Lisäksi ojentuva käsi tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia: siinä on värikkyyttä ja sen suunta on tulevaisuudenuskoinen, optimisesti eteenpäin”, Mäki-Heikkilä kuvailee. 

Taidekoulun ulkonäkö uudistuu myös

Taiteiden yössä 17. elokuuta paljastetaan Oulu-opiston taiteen perusopetuksen taidekoulu UPIAN uusi graafinen ilme. Se toteutetaan samoilla fonteilla ja samantyylisillä elementeillä kuin muunkin opiston ilme. 

”On korkea aika saada taiteen perusopetukselle kunnon näkyvyyttä, sillä se on ollut kansalaisopiston hellässä huomassa kuntaliitoksesta lähtien”, Lohi sanoo. 

Graafisen ilmeen uudistuksessa tukena ovat olleet opintosihteeri Armi Pieti, joka on koonnut useana vuonna opiston opinto-opasta, sekä digiopettaja ja palveluohjaaja Mikko Ruuskanen.