Oulu hakee uutta kaupunginjohtajaa – valtuusto päättänee valinnasta huhtikuussa

Konsernijohtaja Ari Alatossava (oik.) toimii virkaa tekevänä kaupunginjohtajana siihen asti, kunnes uusi kaupunginjohtaja on valittu. Seppo Määttä (vas.) jäi pois joulukuussa 2023. Kuvat: Sari Karhu

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupunki on aloittanut uuden kaupunginjohtajan etsimisen. Hakuaikaa on maaliskuun 13. päivään saakka. Virkaa hoitaa tällä hetkellä konsernijohtaja Ari Alatossava, joka toimii kaupunginjohtajan viransijaisena, Seppo Määtän jäätyä pois viime joulukuussa.

Kaupunginjohtajan tehtävä on vakituinen. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto tekee kaupunginjohtajan valinnasta päätöksen huhtikuun kokouksessaan. Virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Hakuilmoituksessa Oulu hakee ihmisläheistä johtajaa, jolla on innostus ja kyky visioida ja kehittää tulevaisuuden Oulua. Oulun kaupunki investoi kasvuun ja kehitykseen tulevien kolmen vuoden aikana 650 miljoonaa euroa. Kaupungilla on noin 7000 työntekijää.

Kaupunginjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto. Lisäksi edellytetään vahvaa talous- ja henkilöstöjohtamisen kokemusta, hyvää elinkeinoelämän ja julkishallinnon tuntemusta, visionääristä ajattelua, hyviä esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja sekä hyvää englannin kielen taitoa. Eduksi luetaan hyvä kansallinen ja kansainvälinen verkostoituminen, kokemus edunvalvonnasta, muu kielitaito sekä kunnallishallinnon johtamiskokemus.