Liikuntapalveluiden seniorikortti uudistuu ensi vuonna

Seniorikortilla voi käydä uimahalleissa vaikkapa virtuaalivesivoimisteluissa. Kuvat: Oulun kaupungin kuva-arkisto.

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Hanna Sankala-Sivula

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Liikuntapalveluiden seniorikortti uudistuu vuoden 2021 alusta lähtien. Ensi vuoden puolella kortin ostaneet, 65 vuotta täyttäneet oululaiset pääsevät kuntoilemaan kaupungin hallinnoimilla liikuntapaikoilla myös viikonloppuisin. Viikonloppuisin kuntoilu onnistuu myös iltaisin liikuntapaikkojen aukiolojen puitteissa.

”Uudistuksen kautta on vastattu seniorikortin käyttäjiltä tulleeseen toiveeseen, että seniorikorttia olisi mahdollisuus käyttää myös viikonloppuisin”, kertoo liikuntajohtaja Niina Epäilys.

Epäilys uskoo, että uimahalleihin mahtuvat jatkossakin kaikki uimaan, vaikka seniorikortilla ikääntyneiden kävijöiden määrä lisääntyisikin viikonloppuisin.

”Pääsääntöisesti ja lähes aina uimahalleihin sopii kaikki käyttäjät, mutta ruuhkia voi syntyä aika ajoin seniorikäyttäjistä huolimatta”, sanoo Epäilys.

Kortti muuttuu puolivuotiseksi

Seniorikortin toinen merkittävä uudistus liittyy siihen, että kortti ostetaan jatkossa puoleksi vuodeksi kerrallaan aiemman vuoden sijasta. Puolen vuoden kortti maksaa 30 euroa. Nyt seniorikortin hinta on ollut 40 euroa, ja se on ollut voimassa vuoden ostopäivästä lukien.

”Monilla voi olla jaksoja, jolloin tietää jo etukäteen, että ei voi korttia käyttää”, perustelee Epäilys muutosta.

Jotkut eläkeläiset viettävät esimerkiksi kesäisin paljon aikaa kesämökkipaikkakunnallaan. Toiset puolestaan viihtyvät vaikkapa Espanjassa talvella pitkiä aikoja. Joskus kuntoilemaan taas ei pääse terveydellisistä syistä pitempään aikaan. Seniorikortin ostaminen puoleksi vuodeksi kerrallaan tuo joustoa myös tällaisiin elämäntilanteisiin.

Seniorikortin suosio kasvaa

Niina Epäilys kertoo, että Oulussa on tehty pitkäjänteisesti työtä ikääntyneiden liikunta-aktiivisuuden edistämiseksi.

”Seniorikortti 65+ on yksi hyvä esimerkki tästä”, kertoo Epäilys.

Seniorikortin suosio on kasvusuuntaista. Vuonna 2019 seniorikortin hankki 5 144 henkilöä ja käyntikertoja kertyi yhteensä 237 048 kappaletta. Vertailun vuoksi mainittakoon, että vuonna 2015 myytyjä kortteja oli 4092 kappaletta ja käyntikertoja 189 019.

”Oulussa myös kohderyhmään kuuluvien määrä kasvaa koko ajan eli tällaiselle ennalta ehkäisevälle palvelulle on selvä kysyntä ja tarve”, uskoo Epäilys.

Seniorikortti on ollut käytössä Oulussa vuodesta 2003.

Jalat kuntosalilla.Viime vuonna seniorikorttia käytettiin Oulun kaupungin liikuntapaikoissa, kuten kuntosaleilla, yhteensä 237 048 kertaa.