Kulttuuri- ja liikuntapaikkojen käyttörajoituksia höllennetään äitienpäivän jälkeen

Kuntosalit ja uimahallit ovat avoinna 65 vuotta täyttäneille. Muille tilat avattaneen 16. toukokuuta. Kuva:kaupungin kuva-arkisto

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun epidemiatilanne on tasaantumassa ja ilmaantuvuuden nousu selittyy pitkälti OYSin ja Oulun kaupunginsairaalan tartuntaketjulla. Yli puolet alueella viime viikon aikana todetuista tartunnoista liittyy sairaalaepidemiaan. Myös muiden tartuntojen lähteet on saatu alueella pääsääntöisesti jäljitettyä.

Kaupunki pystyy purkamaan koronarajoituksia lisää ensi viikosta alkaen. Yleisötilaisuuksiin tarkoitetut tilat, kuten museot ja muut kulttuurilaitokset voivat avata ovensa Oulussa äitienpäivän jälkeen.

Tietomaa voi avata ovensa koululaisryhmille maanantaina 10. toukokuuta alkaen, muille asiakkaille keskus avautuu 16. toukokuuta. Kirjastot voivat palvella normaalisti 10. toukokuuta alkaen.

Tarkka avautumispäivä kannattaa tarkistaa kulttuurilaitoksen verkkosivulta. Kaikissa julkisissa tiloissa terveysturvallisuus on otettava huomioon.

Ulkoliikuntapaikkoja avataan myös aikuisille ryhmämuotoiseen harrastamiseen 10. toukokuuta alkaen. Harrastusryhmien on huomioitava aiemmin annetut koronaohjeet harrastusryhmille.

10 hengen kokoontumisrajoitus jatkuu

Muutoin Oulun kaupungissa voimassa olevat koronarajoitukset ja suositukset pysyvät ennallaan 16. toukokuuta. Yleisörajoitukset jäävät edelleen 10 henkilöön.

Uimahallit ja kaupungin liikuntapaikkoja pidetään auki lasten ja nuorten harrastustoimintaan, terapia- ja kuntoutusryhmille, lähetteellä kuntoutukseen tuleville, liikunta-avustajakortin omaaville sekä kilpaurheilijoille. Kuntosalit ja uimahallit ovat avoinna myös 65 vuotta täyttäneille.

Muille tilat avattaneen 16. toukokuuta. Peruskoulut ja toisen asteen oppilaitokset ovat normaalisti lähiopetuksessa.

Lisätietoja koronasta tästä linkistä