Koronaepidemia Pohjois-Pohjanmaalla edelleen kiihtymisvaiheessa – rajoituksia jatketaan maaliskuun loppuun

Ikäihmisten rokotukset ovat vasta alussa Pohjois-Pohjanmaalla. Vielä on syytä noudattaa rajoituksia. Kuva: PPSHP

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Koronatartuntojen määrä ja tartuntojen ilmaantuvuus ovat kääntyneet hienoiseen nousuun Pohjois-Pohjanmaalla. Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaina 23. helmikuuta kokouksessaan, että alueellisia suosituksia jatketaan 31. maaliskuuta saakka. Alue on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa.

Viikon 7 aikana Pohjois-Pohjanmaalla todettiin yhteensä 68 koronatartuntaa. Seitsemän vuorokauden seurantajaksolla tartuntojen ilmaantuvuus on nyt 17 tartuntaa 100 000 asukasta kohti. Molemmat luvut ovat hieman edellisviikkoa suuremmat. Tartuntojen lähteet pystytään pääosin edelleen jäljittämään.

Lähiopetus ei syynä leviämiseen

Aikaisemmin tehdyt lievennykset esimerkiksi koulujen lähiopetukseen tai lasten ja nuorten harrastustoimintaan eivät ole syynä tämän hetkiseen kehitykseen, vaan tartunnat ovat lisääntyneet nyt erityisesti kotimaan matkailun myötä.

”Tilannetta voisi kuvailla epävakaaksi. Alkanut lomakausi ja sen myötä lisääntynyt matkustelu voivat vaikuttaa epidemian kehittymiseen nopeastikin”, alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kommentoi.

Lomaa tulisikin nyt viettää perhepiirissä ja välttää lähikontakteja perheen ulkopuolisten henkilöiden kanssa.

”Ulkoilkaa, mutta pitäkää sisätiloissa turvavälejä. Nyt ei ole juhlimisen aika”.

Seuraavan kerran alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu arvioimaan alueen tilannekuvaa tiistaina 2. maaliskuuta.