Kesällä kunnostetaan puistoja – uudet leikkipuistot Kelloon ja Nallikariin

Nallikariin on tulossa uusi keskusleikkipuisto lähemmäksi rantaa. Kuva: Pasi Rytinki / arkisto

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupungin puistojen ja leikkipuistojen rakentamis- ja peruskorjauskausi on alkanut. Kokonaan uusi leikkipaikka rakennetaan Kellon Letonpuistoon. Iinattiin tulee uusi koirapuisto.

Oulun kaupunki kunnostaa jälleen kevään ja kesän aikana puistoalueitaan. Peruskorjauskohteina kesälle on muun muassa leikkipuistoja, joita kunnostetaan uusimalla välineet ja rakenteet nykyvaatimusten mukaisiksi.

Kokonaan uusi leikkipaikka rakennetaan Kellon Letonpuistoon.

Ojakankaan leikkipuisto peruskorjataan koulujen kesäloman aikana. Maikkulassa sijaitseva Puralan leikkipuisto peruskorjataan kokonaan ja monen pienen leikkijän suosikki, köysirata, uusitaan tässä kohteessa entiselle sijainnilleen.

Puolivälinkankaalla sijaitsevassa Maahisen leikkipuistossa säilyy metsäinen tunnelma ja leikkipuisto rakentuu mehiläiskennomaiseen muotoon uusien leikkivälineiden myötä. Laivurin ja Niittyaron leikkipaikat uudistuvat peruskorjauksen yhteydessä uusilla perusleikkivälineillä. Toppilansaaressa Antellin leikkipaikalla monitoimiväline uudistetaan.

Nallikarin uusi keskusleikkipuisto rakennetaan lähemmäksi rantaa. Nykyinen leikkipuisto puretaan myöhemmin, mutta kesän ajan vanha puisto palvelee vielä leikkijöitä.

Raatinsaaren Lohipadonniemen puistoaluetta kunnostetaan uusimalla ja monipuolistamalla puiston kasvillisuutta. Lisäksi rakennetaan viihtyisiä oleskelualueita, joissa hyödynnetään kierrätysmateriaaleja.

Iinattiin entisen pallokentän paikalle rakennetaan tänä kesänä uusi koirapuisto.

Linnansaaren ja Lammassaaren koira-aitausten viheralueita kunnostetaan ja niihin lisätään sekä varusteita että kasvillisuutta. Lisäksi kulkureitit kunnostetaan.