Kaupunki korjaa, osa 5: Oulu10-virastotalon remontin valmistuminen häämöttää elokuussa

Oulun kaupungin Oulu10-virastotalon remontin on määrä valmistua tämän vuoden elokuussa. Kuvat: Kari Arontie

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Torikadun varrella sijaitsevan Oulun kaupungin Oulu10-virastotalon remontti on edennyt nyt siihen vaiheeseen, että purkutyöt on jo saatu päätökseen. Nyt ovat käynnissä ilmanvaihtokanaviston asennukset, sähköasennukset ja rakennusautomaation asennukset ovat käynnissä.

”Lähtökohtaisesti tämä on ilmanvaihtojärjestelmän muutos”, rakennuttajainsinööri Tuomo Tunturi Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksesta kertoo.

Hän muistuttaa, että kun tehdään suuri ilmanvaihtoremontti vanhaan rakennukseen, silloin on paljon rajoittavia tekijöitä. Yksi niistä on alakaton korkeus.

Oulu10-virastotalon remontti on luokiteltu poikkeuksellisen vaativaksi.

Poikkeuksellisen vaativa remontti

Oulu10-virastotalon remontin odotetaan valmistuvan elokuussa. Valmistuminen on siirtynyt hieman, koska remontti on laajentunut. Tämän virastotalon remontti on luokiteltu poikkeuksellisen vaativaksi remontiksi, mihin ovat olleet syynä monet tekijät. Yksi syy on ollut esimerkiksi työtekniset tekijät.

”Kokonaisuus on paljon laajempi kuin lähtövaiheessa. Tiloja ja rakenteita on jouduttu aukaisemaan enemmän ja tästä syystä työmaa on laajentunut”, vastaava työnjohtaja Antti Kovalainen Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksesta kertoo.

Oulu10-virastotalon remonttityömaan vahvuus on kymmenen työntekijää tällä hetkellä. Heistä viisi työntekijää ja työnjohtaja ovat Oulun kaupungin työntekijöitä.

Oulu10-virastotalon eri kerroksiin on määrä sijoittaa ilmanvaihtokoneet. Rakennuttajainsinööri Tuomo Tunturi ilmanvaihtokoneen luona.

Ilmanvaihtokoneet eri kerroksiin

Oulu10-virastotalon remontin myötä aikaisemmin kellarissa olleet ilmanvaihtokoneet sijoitetaan eri kerroksiin. Tuomo Tunturin mukaan osaan kerroksista sijoitetaan useampi ilmanvaihtokone, mutta yleisesti kerroksiin sijoitetaan kaksi ilmanvaihtokonetta. Virastotaloon tulee kaikkiaan 15 ilmanvaihtokonetta. Ilmanvaihtokoneet olivat aikaisemmin alakerrassa.

Oulu10-virastotalon remontti aloitettiin elokuussa 2021. Tämän remontin on määrä valmistua sellaisella aikataululla tänä vuonna, että työt saadaan päätöksen ensimmäisenä virastotalon ylimmässä kerroksessa eli neljännessä kerroksessa. Remontin valmistuminen etenee alaspäin sen jälkeen, jolloin osana tätä remonttia tehdään myös uusi alakatto.

”Neljäs kerros valmistuu ensin ja sitten kolmas ja niin edelleen”, Antti Kovalainen kertoo.

Oulu10-virastotalossa on neljän kerroksen lisäksi kaksi kellarikerrosta, minne on myös määrä tulla ilmanvaihtokoneita. Korjaustöitä on suoritettu myös virastotalon ulkopuolella. Siellä on korjattu talon perusmuurin vedeneristystä ja kaivettu uudet salaojalinjat.

Oulu10-virastotalon perustamisen taustalla oli ajatus, että kaupungin palvelut olisivat yhdessä paikassa.

Oulu10 yhdisti palvelut

Oulu10-virastotalo aloitti toimintansa joulukuussa 2008. Se sai nimensä osoitteestaan Torikatu 10:ssä. Tämän palvelupisteen perustamisen taustalla oli ajatus, että Oulun kaupungin palvelut voisi saavuttaa yhdessä paikassa. Oulu10-virastotalon virallinen avajaistilaisuus järjestettiin 9. tammikuuta 2009.

Oulu10-virastotalon remontin myötä suurin osa kaupungin asiakaspalvelusta siirrettiin viime vuonna väliaikaisesti osoitteeseen Saaristonkatu 8. Oulu10-asiakaspalvelu, ikäihmisten Aino-neuvonta, monikielinen ohjaus- ja neuvontapiste Villa Victor sekä kaupungin palveluohjaajat muuttivat Saaristonkadulle, jossa palvelupiste avautui kesäkuun lopussa 2021.

Lue myös