Kauppurin keidas -vihertaideteos avattiin – keskustan elävöittämiskokeilut jatkuvat kesän aikana

Kauppurin keitaan ihmishahmot ovat Pikku-Matti (edessä oik.), Lotta Elisabeth ja Juhani. Kuvat: Pasi Rytinki

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun liikekeskus ry:n tapahtuma- ja markkinointipäällikkö Hanna Lahti kertoi, että betoniympäristöä elävöittävä Kauppurin keidas kukka- ja hyötykasvi-istutuksineen ja ihmishahmoineen on tehty yhteistyössä Oulun Infra -liikelaitoksen ja OSAOn viheralan osaajien kanssa. Oululaista ja suomalaista puutarhaperinnettä kunnioittava kokonaisuus on tarkoitus pitää paikallaan syksyyn asti.

”Tulemme tekemään kesän aikana useita erilaisia kaupunkikeskustaa elävöittäviä kokeiluja. Heinäkuussa Rotuaarin aukiolle tulee kolmeksi viikoksi Riemukas Rotuaari -tapahtuma, jossa tehdään erilaisia elävöittäviä toimenpiteitä kaikkien kaupunkilaisten iloksi”, Lahti kertoi Kauppurin keitaan avajaisissa.

”Tulemme tekemään kesän aikana useita erilaisia kaupunkikeskustaa elävöittäviä kokeiluja.”

Lahden mukaan 3. heinäkuuta alkavassa Riemukas Rotuaari -tapahtumassa on joka päivä teemoitettua ohjelmaa esimerkiksi liikuntaharrastuksiin ja kädentaitoihin liittyen. Muitakin tapahtumia on tulossa jo kesän aikana.

Keskustan vetovoima testissä

Liikekeskus ry tekee keskustan elävöittämiskokeiluita Pohjois-Pohjanmaan liiton rahoittaman uuden hankkeen puitteissa. Ideana on testata, miten erilaiset tapahtumat ja taideteokset lisäävät keskustan vetovoimaa. Alkukartoitusta on tehty sekä kaupunkilaisten keskuudessa että keskustan yrittäjien kanssa.

”Syksyllä nähdään tuloksia siitä, minkälaiset tapahtumat vaikuttavat kaupungin vetovoimaisuuteen ja imagoon, lähiseudun elinkeinoelämään ja yleiseen viihtyvyyteen”, Lahti kertoi.

Juhani on kirjaa lukeva ”kaupungin kulkuripoika”.

”Toivomme, että kaupunkilaiset tulevat tänne Kauppurin keitaalle viihtymään ja katsomaan, miten tämä teos elää kesän aikana, miten se kasvaa ja muuttuu”, Lahti sanoi. Istutuslaatikoista löytyy kukkien lisäksi esimerkiksi perunaa ja punajuurta.

Lahti kertoi, että jos kesän keidaskokeilu onnistuu hyvin, talveksi on suunnitteilla vastaavanlainen talvikeidas.