Kasvomaskeja suositellaan Oulun joukkoliikenteeseen

Etenkin ruuhkaisissa joukkoliikennevälineissä kasvomaski estää tartuttamasta kanssamatkustajia.

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Koronan tarttuvuuden ehkäisemiseksi Oulun joukkoliikenteessä suositellaan tästä päivästä lähtien kasvomaskien käyttöä.

Maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu 15 vuoden iästä alkaen. Kasvomaskeja on monenlaisia ja niiden käyttämistä suositellaan tästä eteenpäin. Kaupasta voi hankkia kertakäyttöisiä maskeja tai uudelleen käytettäviä kangasmaskeja. Maskin voi myös valmistaa itse kankaasta. Hyvinvointipalvelut tiedottaa Oulun kaupungin maskien jakamisesta myöhemmin.

Mikäli mahdollista, matkustaminen kannattaa ajoittaa ruuhka-aikojen ulkopuolelle ja ajoittaa matkansa hieman ennen tai jälkeen aamun ja iltapäivän ruuhkahuippuja. Vaikka vuoroja on lisätty alkaneella talviaikataulujen ajalla, varsinkaan ruuhka-aikoina turvavälejä ei välttämättä pystytä noudattamaan.

”Koronaviruksen leviämisen riski kasvaa nyt kun arki alkaa ja ihmiset alkavat liikkua enemmän. Nyt on lisäksi selvää, että tartuntariski on erityisen suuri tungoksessa. Kasvomaskit ovat yksi keino lisää ehkäistä epidemian kiihtymistä”, sanoo THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta.

THL suosittaa maskin käyttöä, kun:

– olet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää

– olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

– palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Lisätietoja THL

 

Lue myös