Etsitkö kohtauspaikkaa tai kokoontumistilaa harrastustoiminnalle? – Oulun kaupunki julkaisi esittelyvideon yhteisötiloistaan

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupunki julkaisi esittelyvideon yhteisötiloistaan, niiden palveluista ja käyttömahdollisuuksista. Yhteisötiloja on yli kymmenen eri puolilla Oulua ja ne on tarkoitettu kaikkien oululaisten käyttöön kohtaamispaikaksi, ryhmätoimintaan sekä harrastamiseen.

Eri puolilla Oulua sijaitsevat yhteisötilat, entiseltä kutsumanimeltään asukastuvat, tarjoavat monenlaista toimintaa, kuten lounastarjoilua, harrasteryhmiä, ict-neuvontaa, ompelupalveluita sekä vapaaehtoistoimintaa. Yhteisötiloja hallinnoivat Oulun kaupungin kumppaniyhdistykset.

Esittelyvideoille nähtiin tarvetta, sillä vaikka yhteisötilojen toiminta on ollut Oulussa aktiivista jo pitkään, moni oululainen ei ole tietoinen, millaisia palveluita yhteisötilat tarjoavat, ja että tiloja voi varata omaan harrastekäyttöön pientä korvausta vastaan.

Yhteisötilat ovat kaikkien yhteisiä olohuoneita, joihin voi tulla tapaamaan muita ihmisiä. Kuva: Harri Tarvainen

Videolla puhuvat käyttäjät

Yhteisötilojen esittelyvideolla yhteisötilojen käyttäjät sekä vapaaehtoistyöntekijät ja yhteisötilaan työllistyneet kertovat kokemuksistaan.

”Oululaiset saavat videolta keskeiset tiedot siitä, kuinka ja millä tavoin yhteisötiloja pääsee käyttämään. Kuka olisikaan parempi kertomaan yhteisötiloista kuin käyttäjät itse”, videon käsikirjoittanut ja tuottanut Oulun kaupungin osallisuus- ja vuorovaikutusasiantuntija Maiju Teeriaho sanoo.

Videosta on tehty lyhyt some-versio ja pidempi noin 10 minuutin esittelydokumentti.

”Molemmille videoille on erilaisia käyttömahdollisuuksia. Pidemmästä versiosta saa informatiivisen ohjelmanumeron esimerkiksi esitettäväksi erilaisissa tietoiskuissa ja kerhoissa. Videot ovat kaupungin Youtube-kanavalla kaikkien käytettävissä ja katsottavissa”, Teeriaho vinkkaa.

Oulun kaupungin yhteisötilat tarjoavat oululaisille monenlaisia mahdollisuuksia paitsi viihtymiseen, myös työllistymiseen, vapaaehtoistoimintaan ja kohtaamisiin.

Tiloihin pääsee tutustumaan esimerkiksi avointen ovien Toimintapäivillä 23.2. ja 24.2. klo 10-14.

Lue lisää Toimintapäivistä aiemmin julkaistusta Mun Oulun jutusta.

Lue myös