Asukastuvat ovat nyt yhteisötiloja – oululaiset Ylikiimingistä Höyhtyään kutsutaan Toimintapäiville tutustumaan kaupunkilaisten omiin tiloihin

Leena Ryyppö (oik.) käy usein Meri-Toppilan yhteisötilassa. Mukana kulkevat kutimet. Olli Anetjärvi toimii yhteisötilan tilavastaavana. Tilat ovat myös varattavissa erilaisten ryhmien kokoontumisiin. Kuva: Harri Tarvainen

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupunki on uudistanut entiset asukastuvat yhteisötiloiksi. Kaikki oululaiset ovat tervetulleita tutustumaan uudistuneisiin tiloihin ja niiden toimintaan avointen ovien Toimintapäiville perjantaina 23. ja lauantaina 24. helmikuuta. Luvassa on erilaisia aktiviteetteja kasvomaalauksesta ja tietovisasta aina käsityökahvilaan sekä yhteislauluun – yli kymmenessä eri tilassa Höyhtyältä Ylikiiminkiin.

Yhteisötilat ovat kumppaniyhdistysten ylläpitämiä ja Oulun kaupungin tarjoamia tiloja. Ne on tarkoitettu kaikkien oululaisten käyttöön, viihtymiseen, ryhmätoimintaan ja harrastamiseen.

Nyt uusia tiloja ja niiden toimintoja esitellään kaikille oululaisille avointen ovien Toimintapäivillä perjantaina 23. helmikuuta ja lauantaina 24. helmikuuta. Toimintapäivillä yhteisötilat ovat avoinna kahden päivän aikana kukin samaan kellonaikaan.

Tilaisuuksissa on kävijöille kokonaan maksutonta ohjelmaa, kahvitarjoilu sekä erilaisia aktiviteetteja kasvomaalauksesta, tietovisasta aina käsityökahvilaan sekä yhteislauluun.

Julkisivusta tunnistaa yhteisötilan

Yhteisötilat ovat uudistuneet visuaalisesti kaupunkibrändin mukaisiksi. Uudistuksella halutaan lisätä yhteisötilojen tunnettuutta ja tunnistettavuutta sekä lisätä oululaisten tietoutta yhteisötilojen käyttömahdollisuuksista.

”Visuaalinen yhdenmukaisuus eri yhteisötilojen välillä lisää tunnistettavuutta. Jo oviteipeistä oululaiset tunnistavat, että tämäkin on kaupungin yhteisötila ja, että kaikki tilat ovat avoimia kaikille kaupunkilaisille, myös sinulle ja minulle”, kertoo osallisuus- ja vuorovaikutusasiantuntija Maiju Teeriaho.

”Tarve uudistamiselle on ollut pitkään olemassa. Moni ei esimerkiksi tiedä, että kaupungin yhteisötiloja voi käyttää erilaisten ryhmien toimintaan. Yhteisötilat ovat kaikkia oululaisia varten”, Oulun kaupungin yhteisötoiminnan päällikkö Pasi Laukka kiteyttää.

yhteisötilan ovi ja logo

Asukastupia on yhdenmukaistettu uusilla ilmeillä ja logoilla.

Oululaiset voivat käyttää yhteisötilojen palveluita tai varata tiloja erilaisten ryhmien kokoontumisiin ja harrastamiseen pientä nimelliskorvausta vastaan. Tietoja yhteisötilojen palveluista tai käytöstä saa soittamalla suoraan yhteisötilaan.

Kahvittelu yhdistää erilaisia tiloja

Yhteisötilaan voi mennä viihtymään tai vaikka kahville. Kahvittelu yhdistääkin kaikkia yhteisötiloja ja sen vuoksi yhteisötilojen uusissa yhdenmukaisissa logoissa on kahvikuppi.

”Tiloja on myös haluttu saada entistä viihtyisimmiksi pienin yhdenmukaisin elementein, kuten kaupunkiväreissä olevin matoin, verhoin ja sohvatyynyin. Samalla yhteisötilojen logot on uudistettu”, Maiju Teeriaho kertoo.

Eri puolilla Oulua sijaitsevat yhteisötilat ovat omaleimaisia, keskenään erilaisia ja niissä on eri palveluja. Palveluja voi olla esimerkiksi lounasruokailu, ompelimo tai digituki.

”Alueellinen omaleimaisuus on hyvä asia ja tätä erilaisuutta on uudistuksessa vaalittu”, Pasi Laukka painottaa.

Oululaiset ovat tervetulleita tutustumaan uudistuneisiin tiloihin ja niiden toimintaan avointen ovien Toimintapäiville pe 23.2. ja la 24.2 klo 10–14.

Fakta

Yhteisötilojen avoimet toimintapäivät

Perjantai 23.2.

 • Kaakkurin yhteisötila: Maailman vahvin pupu, haitarimusiikkia lapsille klo 12.15–12.45 ja aikuisille klo 12.45–13.15
 • Artturin yhteisötila: Toni Perttula, harmonikkamusiikkia klo 11
 • Meri-Toppilan yhteisötila: Johannes Piste, kitara ja laulu klo 13
 • Ylikiimingin yhteisötila: hanuristi Tero Vilppola sekä lauluryhmä Rempallaan klo 10.30–11 ja 12–13
 • Yhteisötila Höyhtyän Välke: Keke Lammassaari & Anne-Mari Kanniainen Duo, laulua haitarinsoittajan säestyksellä klo 11–12
 • Kellon yhteisötila: taikuri Roope Ylitalo klo 13–13.30
 • Myllyojan yhteisötila: aktiviteetteja mm. palju ja sauna
 • Korvensuoran yhteisötila: Oulun konservatorio, musiikkia viululla ja puhallinsoittimilla klo 12.30–14.30
 • Tuiran yhteisötila: aktiviteetteja mm. askartelua kaikenikäisille
 • Rajakylän yhteisötila: aktiviteetteja mm. tietovisa klo 10–12

Lauantai 24.2.

 • Haukiputaan yhteisötila: Katri Kyngäs, kantele ja taiteilija Elina Karppinen esittelee taidettaan klo 10–14
 • Rajakylän yhteisötila: Hannu ja Risto -taikuriesitys klo 12–13
 • Tuiran yhteisötila: yhteislaulua, Pekka Becu Määttä klo 11–12 ja laulaja Amelia Kisner esiintyy klo 12–13
 • Meri-Toppilan yhteisötila: aktiviteetteja mm. kortti- ja lautapelimahdollisuus

Toimintapäivillä on myös muuta ohjelmaa. Ohjelman kokonaisuudessaan löydät kunkin yhteisötilan omilta verkkosivuilta tai somesta. Lisätietoa yhteisötiloista: www.ouka.fi/yhteisotoiminta/yhteisotilat