Eelis Rankka Oulun kaupungininsinööriksi, Juha Hiltula Oulun Veden johtoon

Eelis Rankka (vas. ylh.) on valittu Oulun kaupunginsinööriksi ja Juha Hiltula Oulun Veden johtajaksi.

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Uudeksi Oulun kaupungininsinööriksi on valittu Iin yhdyskuntajohtajana työskennellyt Eelis Rankka. Oulun Veden johtoon on valittu Kemin Energia ja Vesi Oy:n vesihuoltojohtaja Juha Hiltula.

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta valitsi tiistaina seuraajan eläkkeelle jäävälle kaupungininsinööri Tapio Siikaluomalle. Virkaan valittiin tekniikan alan insinööri (AMK) Eelis Rankka, joka on toiminut viime syksystä saakka Iin yhdyskuntajohtajana. Aiemmin Rankka on työskennellyt muun muassa Kempeleen kunnan kunnallistekniikkapäällikkönä.

Kaupungininsinöörin vastuulla on yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden kadut ja liikenne -yksikön henkilöstön, talouden, hallinnon ja toiminnan johtaminen sekä asiantuntijana osallistuminen kaupunkisuunnitteluun. Kadut ja liikenne -yksikkö vastaa Oulun kaupungin liikennejärjestelmän ja liikenteen suunnittelusta, liikenteen hallinnasta ja liikenneturvallisuudesta sekä liikenneväylien ja niiden erilaisten rakenteiden ohjelmoinnista, suunnittelusta ja rakennuttamisesta sekä Oulun seudun joukkoliikenteen järjestämisestä, seudullisen jätehuoltoviranomaisen tehtävistä sekä yleisen alueen luvista ja pysäköinninvalvonnasta.

Kaupungininsinöörin vakituinen virkaan haki 32 henkilöä, joista kolme haastateltiin.

Oulun Vedelle johtaja Kemistä

Myös Oulun Veden johtaja Jouni Lähdemäki on jäämässä pian eläkkeelle. Kaupunginhallitus valitsi maanantaina hänen seuraajakseen DI Juha Hiltulan. Hiltula on työskennellyt Kemin Energia ja Vesi Oy:n vesihuoltojohtajana ja Vesilaitosyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana.

Oulun Veden johtaja vastaa Oulun Vesi -liikelaitoksen toiminnasta, taloudesta ja kehittämisestä. Hän raportoi teknisten liikelaitosten johtokunnalle toiminnasta ja toimii esittelijänä johtokunnassa ja muissa hallintoelimissä.

Hiltula aloittaa virassaan syyskuun alussa tai viimeistään lokakuun alussa. Virkaa haki 28 henkilöä, joista neljä haastateltiin.