Demokraatti-lehti ja SDP valitsivat Vuoden demarivaltuutetuksi Tuija Pohjolan Oulusta

Tuija Pohjola on nyt eläkkeellä, mutta työurallaan hän on työskennellyt muun muassa erilaisten liikuntahankkeiden parissa. Kuvassa hän on Lintulammen asukasyhdistyksen puheenjohtajan ominaisuudessa. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Demokraatti-lehden ja SDP:n yhdessä toteuttamassa kilpailussa etsittiin toista kertaa aktiivista, yhteishenkeä luovaa, yhteistyökykyistä, kuntalaisia kuuntelevaa ja innostavaa SDP:n kunnan- tai kaupunginvaltuutettua.

Kilpailuraati valitsi esitettyjen ehdokkaiden joukosta viisi finalistia. Finalistit vuonna 2021 olivat Kristian Parviainen Siuntiosta, Piia Elo Turusta, Kari Masalin Hausjärveltä, Tuija Pohjola Oulusta ja Henna Hovi Kouvolasta. Yleisö sai esittää kilpailuun ehdokkaita loka-marraskuussa 2020.

SDP:n jäsenet äänestivät voittajaksi Tuija Pohjolan Oulusta. Pohjola on toiminut Oulun kaupunginvaltuutettuna vuodesta 1989. Näiden yli 30 vuoden aikana hän on konkreettisesti vaikuttanut tuhansien oululaisten elämänlaatuun.

Hänet palkitsi lauantaina 8. toukokuuta SDP:n kuntavaalikampanjan avauksen yhteydessä puolueen puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin.

Sydän sykkii kuntapolitiikalle

Tuija Pohjola on nyt eläkkeellä, mutta työurallaan hän on työskennellyt muun muassa erilaisten liikuntahankkeiden parissa. Hän onkin aina kirjaimellisesti liikuttanut ihmisiä, myös vuoden valtuutettu äänestyksessä.   

”Sydämeni sykkii kuntapolitiikalle. Koen, että kuntapolitiikan päätökset vaikuttavat eniten ihmisten arjen sujumiseen. Meihin sosialidemokraatteihin luotetaan, kun on kysymys julkisista palveluista: laadukkaasta varhaiskasvatuksesta, opetuksesta, nuorisotyöstä, liikunnasta, ikäihmisten palveluista muutaman mainitakseni”, kertoo Pohjola.

”Olin ensimmäisen kerran kuntavaaleissa ehdokkaana vuonna 1981. Tuolloin julkista päivähoitoa saati nykyistä varhaiskasvatusta ei juurikaan ollut saatavilla. Tämän epäkohdan otin usein kotona esille ja mieheni kannustamana sekä hänen tuellaan ilmoittauduin kunnallisvaaliehdokkaaksi.”

”En tuolloin voinut unelmoidakaan, että toimisin viidellä vuosikymmenellä valtuutettuna, ja että yhteisten asioiden hoitamisesta tulee elämäntapa”, hymyilee Tuija Pohjola.