BusinessOulun toteuttama Ajan kanssa ehdolla radiogaalan voittajaksi – Oulusta helsinkiläisille kertoilivat Salomaa ja Lawson

Asta Salomaa ja Ernest Lawson juonsivat syksyllä 2023 Radio Helsingin Ajan kanssa -ohjelmaa, jossa tuotiin Oulua tutuksi helsinkiläisille. Kuva: BO

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

BusinessOulun mahdollistama Ajan kanssa -radio-ohjelma on ehdolla kaupallisten radioiden Luova ratkaisu -kategorian voittajaksi tänä vuonna. Kisa ratkeaa 12. huhtikuuta Helsingissä.

Ajan kanssa ‑radio-ohjelmaa lähetettiin syksyn 2023 ajan Radio Helsingin taajuuksilla aina maanantai-iltapäivisin. Sitä juonsivat yhdessä Sohvaperunoistakin tuttu Asta Salomaa sekä oululaislähtöinen näyttelijä Ernest Lawson.

Ohjelman ideana oli tuoda Oulua tunnetuksi Helsingissä, koska ”Oulussa tuntuu olevan muita suuria kaupunkeja enemmän aikaa”.

”Lainasimme Oulu-aikaa Radio Helsingin Ajan kanssa ‑ohjelmaan, jotta helsinkiläiset voivat hiljentää hetkeksi hektistä arkea oululaisten kanssa. Lähetyksessä oli lupa pysähtyä, pähkäillä, tuumia ja oivallella asioita kaikessa rauhassa. Siirtää muita asioita hetkeksi tuonnemmaksi”, kuvailevat ohjelman tekijät.

Voittaja selviää huhtikuussa

Kaupallisen radioalan RadioGaala kokoaa yhteen alan tekijät ja vaikuttajat juhlimaan vuoden 2023 parhaita saavutuksia. Palkintoehdokkaiden lista sisältää niin RadioAwards-kilpailussa parhaiksi arvioidut ehdokkaat kuin RadioGaalan yleisöäänestyksessä eniten ääniä keränneet radiojuontajat ja -ohjelmat.

RadioAwards-kilpailussa arvioitiin viime vuoden parhaita radiotekoja ja -tekijöitä 14 eri kategoriassa. Tänä vuonna kilpailun päätuomarina toimi Veikkauksen Jarkko Nordlund, ja ehdokkaita arvioi Nordlundin ohjauksessa 19 asiantuntijan tuomaristo. BusinessOulun ja Radio Helsingin Ajan kanssa -ohjelma on ehdolla Luova ratkaisu -kategoriassa.

Vuoden paikallinen radiojuontaja -sarjassa yleisöäänestysehdokkaina ovat Radio Megan Joonas Hepola ja Radio Kalevan Ville Muikkula. Radio Megan iltapäivä ja Radio Kalevan Rapakari Records ovat ehdolla vuoden paikallisiksi radio-ohjelmiksi. Radio Mega on ehdokkaana myös vuoden paikallisradioksi.

Voittajat julkistetaan RadioGaalassa perjantaina 12. huhtikuuta Helsingin Messukeskuksessa.

Ajan kanssa -jaksoja on vielä kuunneltavissa tästä linkistä.

Lue myös