BBC kertoi maailmalle pyöräilyhullusta kaupungista, ympäristöministerikin yhtyi hehkutukseen

Oululainen talvipyöräilykulttuuri sai jälleen kuuluisuutta maailmalla. Kuva: Sanna Krook

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

”Meillä on lunta viisi, jopa kuusi kuukautta vuodesta. Ei ole tullut mieleenkään, ettemme pyöräilisi talvellakin”, Navico Oy:lla työskentelevä insinööri ja pyöräilyekspertti Pekka Tahkola sanoo BBC:n viikonloppuna julkaisemalla videolla, jonka otsikko on oululaisille jo tuttua tavaraa: The cycle-mad city in Finland that doesn’t stop for snow – pyöräilyhullu suomalaiskaupunki, jota lumi ei pysäytä. Ouluhan se.

Videon on BBC:lle tehnyt Oulussa asuva freelance-toimittaja Erika Benke. Voit katsoa videon tästä osoitteesta: https://www.bbc.com/news/av/world-europe-64354089

Parin minuutin videolla käydään läpi perusasiat Oulun poikkeuksellisen korkeista pyöräilymääristä, etenkin talvikuukausina, verrattuna muihin kaupunkeihin, joilla on vastaavat sääolosuhteet.

”Me olemme tavallisia nynnyjä, joita on siunattu hyvällä infrastruktuurilla ja hyvällä kunnossapidolla.”

Tahkola tiivistää videolla, mistä se johtuu:

”Joskus väitetään, että me olemme tosi ’hardcorea’, mutta ei, me olemme tavallisia nynnyjä, joita on siunattu hyvällä infrastruktuurilla ja hyvällä kunnossapidolla.”

Video herätti paljon ihastusta. Kehujiin liittyi Twitterissä esimerkiksi ympäristöministeri Maria Ohisalo (vihr), jolla on tuoretta kokemusta Oulun pyörätieverkostosta. ”Kävin juuri viikko sitten Oulussa, ja ihastelin kaupungin pyöräteitä. Auttavat kaikkia liikkumaan ja tekevät lasten koulumatkoistakin turvallisempia”, Ohisalo kirjoitti.

Juttua korjattu 26.1: Korjattu Pekka Tahkolan työpaikka.

 

 

Lue myös