Zestii Kitchen avaa kansainväliset makuelämykset oululaisille

Minae Tani-LaFleur (edessä) ja Holly Connolly perustivat Zestii Kitchenin tarjotakseen myyntialustan kotikokeille. Kuva: Zestii Kitchen

Julkaistu: Kirjoittaja: Anne Maarit Laurila

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Zestii Kitchenin konsepti on yksinkertainen ja silti nerokas – kuten trendikkäät alustatalouteen nojaavat ratkaisut tuppaavat olemaan. Zestiin verkkosivuilta asiakkaat voivat tilata kotikokkien valmistamaa ruokaa ja kotikokit puolestaan saavat kanavan myydä annoksiaan asiakkaille. Tuotteissa korostuvat kansainvälisten kotikeittiöiden autenttisuus, lähiruoka ja myytävien ruoka-annosten ekologisuus.

“Saimme idean yritykselle muuttaessamme perheinemme Ouluun vuonna 2017. Puolisoiden työt ja lasten kouluarki alkoi pian rullata, mutta itselle oli vaikeaa löytää töitä tai mielekästä tekemistä”, kuvaa Zestiin perustaja Holly Connolly monen maahanmuuttajan tyypillistä ongelmaa.

Kun Connolly tapasi japanilaisen Minae Tani-LaFleurin, löytyi yhteinen sävel nopeasti ja liikeidea sai alkunsa. Zestii Kitchens yhdistää yrittäjiensä rakkauden ruokaan, kestävään kehitykseen ja kokemuksiinsa uutena tulokkaana vieraassa kulttuurissa.  

“Ruoka ja erilaiset ruokakulttuurit tuovat ihmiset yhteen, vaikka yhteistä kieltä ei olisikaan. Ravintolapäivän suosio osoittaa, että nautimme eri maiden gastronomiasta ja moni maahanmuuttaja innostuu ravintolapäivänä valmistamaan sellaista ruokaa, joka on omassa kotikeittiössään bravuuri. Ruoalle voisi olla laajempaa kysyntää, mutta ehkä ravintolan perustaminen olisi yksin työlästä ja hankalaa. Zestiin idea on, että me tarjoamme helpon kanavan tulla markkinoille silloin, kun kotikokille itselleen sopii”, Connolly jatkaa.  

Ei pelkkä markkinapaikka, vaan yhteisö

Zestii ei ole pelkästään verkkoalusta, vaan maahanmuuttajien yhteisö, joka mahdollistaa vieraasta kulttuureista saapuneille ansaintamahdollisuuden ja vertaistukea.

“Yrityksen perustaminen on työlästä ja ravintolaliiketoiminta vaatii isoja investointeja ja perehtymistä hygienia- ja elintarvikesäädöksiin, joka on vaikeaa, ellei paikallista kieltä hallitse hyvin. Perehdytämme verkostossamme toimivat kotikokit ja autamme heitä suunnittelemaan ja hinnoittelemaan annoksensa, jotta niitä on kannattava myös valmistaa”, Connolly kertoo.

Zestiin kouluttaa kokkeja paitsi hygieniaan, myös ekologiaan ja hankkimaan annosten tarvittavat raaka-aineet lähellä olevilta tuottajilta. Connolylle kestävä ruoan tuotanto on lähellä sydäntä, sillä Lontoossa asuessaan hän auttoi yrityksiä ottamaan kestävän kehityksen paremmin huomioon yrityskulttuurissaan. On siis itsestään selvää, että Zestii Kitchenin annokset myydään kierrätettävissä tai kompostoitavissa pakkauksissa.

Zestiin pop-up ravintola avoinna muutaman kerran kuussa

Zestii Kitchen avaa pop-up ravintolan seuraavan kerran lauantaina 29. tammikuuta. Ruoka-annoksia voi tilata ennakkoon perjantaihin 28. tammikuuta klo 10 asti ja luvassa on makuelämyksiä Filippiineiltä, Bulgariasta ja Taiwanista.

“Pure Maku – myös maahanmuutajien ylläpitämä japanilainen ramen ravintola Pakkahuoneenkadulla – on yhteistyökumppanimme Zestiin pop-up tapahtumissa. Kun heidän ravintolansa on kiinni, saamme ravintolan tilat käyttöömme. Se, jos mikä, on kestävän kehityksen mukaista – kun tilat ovat käyttämättömänä, Zestii Kitchenin kokit saavat keittiön käyttöönsä. Tällaista yhteistyötä olisi mukava rakentaa myös muiden ravintoloiden kanssa, maksamme tietysti vuokraa tiloista sen mukaan, mitä tiloja käytämme”, Connolly vinkkaa.

Jatkossa Zestii –kokkien annokset ovat tilattavissa verkkosivujen kautta, toistaiseksi Oulussa ja Helsingissä.  

Zestii Kitchenin annoksien ennakkotilaukset löydät täältä

Juttu julkaistu ensimmäisen kerran Mun Oulussa 16.11.2021

Lue myös