Vectoramasta tuli Virtuaalirama!

Yleistilat, joissa oli vuonna 2019 noin 900 konepaikkaa osallistujille. Pro- ja premiumpaikat (70kpl) sijaitsivat yläkatsomossa. Kuva: Reetta Kanniainen

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vectorama on koronaperuutuksen jälkeen keräillyt itseään, ja tarjoaa nyt alkuperäisen tapahtuman paikalla uuden tapahtuman: Virtuaaliraman. Se on 4.–7. kesäkuuta järjestettävä virtuaalinen verkkopelitapahtuma.

Vectorama itsessään on Pohjois-Suomen suurin Oulussa järjestettävä alan pelitapahtuma. Osallistujat tuovat mukanaan omat tietokoneensa ja muut tarvittavat pelaamisvarusteensa. Kävijät pelaavat tietokoneella toistensa kanssa, viettävät aikaa samanhenkisten ihmisen kanssa tai osallistuvat tapahtuman aikana järjestettäviin e-sport turnauksiin. Voit varautua kolmen päivän pelaamiseen tai käydä vierailemassa vapaakävijätunteina katselemassa ja fiilistelemässä tunnelmaa.

Toteutus talkoovoimin

Vectoraman ajankohta on yleensä keväisin. Tapahtumapaikkana on ollut Oulun jäähalli, mutta ensi vuonna 2021 tapahtuma siirtyy isompiin tiloihin Ouluhalliin. Kävijöiden keski-ikä on noin 17–19 vuotta, mutta mukana on kaiken ikäisiä osallistujia, joista vanhimmat ovat yli 40-vuotiaita.

Vectoraman järjestää vapaaehtoisvoimin toimiva yhdistys VECTOR – Suomen verkkopeliyhdistys ry. Tällainen tapahtuma järjestetään talkoovoimin ja järjestäjät ovat pääasiassa alan ammattilaisia tai aktiivisia harrastajia.

Järjestäjät huolehtivat tapahtuman rakentamisesta, turvallisuudesta, tiedottamisesta, ohjelmasta, verkosta, peleistä, ohjelmatuotannosta sekä tapahtuman jälkeisestä siivoamisesta sekä purkamisesta.

Halli täynnä pelikavereita

Tapahtumassa on vuosittain mukana useita muita toimijoita.

Esimerkiksi Oulun kaupunki ja useat yhdistykset tulevat tapahtumaan esittelemään toimintaansa sekä järjestämään muuta peleihin liittyvää ohjelmaa kävijöille. Viime vuonna (2019) Vectoraman isoin kumppani oli Elisa viihde.

Osallistujien on mahdollista kokoontua kaveriporukalla pelaamaan samaan paikkaan tai löytää uusia pelikavereita. Kävijät pelaavat tietokoneen tai konsolinsa parissa kuin kotonaan, mutta paikan luova, mukava tunnelma ja hauskuus kasvavat moninkertaiseksi kun porukka kasvaa parilla sadalla.

Oulun nuorten huudon toimitus pääsi vierailemaan Vectoramassa vuonna 2019. Voit lukea lisää tapahtumasta Vectoraman verkkosivuilta: https://vectorama.info.

Juttu on yhteistyötä Oulun nuorten huuto -verkkomedian kanssa. www.oulunnuortenhuuto.com

Oulun nuorten huuto

Oulun nuorten huuto on nuorten oma verkkolehtitoimitus, jonka toimintaa tukee Oulun kaupungin nuorisopalvelut.

Toiminta on käynnistynyt vuonna 2018 nuorten ideasta tuoda ääntänsä kuuluville sekä välittää tietoa nuorten elämään liittyvistä asioista ja ilmiöistä.

Toiminta on avointa kaikille median tekemisestä kiinnostuneille nuorille. Kaikki alle 30-vuotiaat journalismista, kirjoittamisesta, kuvaamista tai juttujen ideoinnista kiinnostuneet nuoret ovat tervetulleita mukaan. Toimitus kokoontuu muutaman viikon välein Byströmin Ohjaamon tiloissa.

Oulun nuorten huuto instagramissa @oulunnuortenhuuto ja verkkosivut: www.oulunnuortenhuuto.com