Lännenpirtin Juhannuskahvila ottaa varaslähdön kesään – kotieläinpihalta riemua perheen pienimmille

Maatilan tunnelmaa voin kesäpäivisin käydä nauttimassa vaikka Lännenpirtin kahvilassa ja kotieläinpihalla. Kuvat: Lännenpirtti

Ihmiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Pohjolan rengastien varrella sijaitseva Lännenpirtin maatila Lumijoella avaa ovensa jälleen juhannusviikoksi. Pihapiirissä riittää ihmettelemistä kanoista lampaisiin.

Lännenpirtin kahvila on avoinna kolmatta kesää. Idean takana on Lotta Maaninka, joka päätti perustaa kotitilalleen kahvilan. Hän oli jo pitkään unelmoinut omasta kesäkahvilasta ja työskennellyt monta kesää Lännentilalla ennen kuin sitten tajusi, että voisi toteuttaa unelmansa tilan yhteydessä.

”Kahvilan menestys yllätti jo heti ensimmäisenä kesänä itse kahvilan perustajankin”, kertoo lumijokinen Johan Karjula Lännenpirtin tiimistä.

Lotta Maaninka ei ole enää kahvilaa pyörittämässä, mutta paikalla on 15 muuta työntekijää. Vastaava kahvilaemäntä on tänä kesänä Vilma Latvala. Kesänuoria löytyy myös leipureina ja asiakaspalvelusta.

”On tosi hienoa, että Lännentila pystyy työllistämään nuoria kesätöihin”, lisää Karjula.

Varaslähtö heinäkuuhun

Pirtin kahvila on avoinna vain kesäisin. Juhannuksen jälkeen on pieni tauko, mutta ovet avataan uudestaan 1. heinäkuuta, jolloin pidetään pihapiirin ja tilamyymälän viralliset avajaiset. Ovet pistetään säppiin 4. elokuuta.

Kahvilassa tarjotaan siellä valmistettuja antamia; pullaa, pannaria, rieskapitsoja, sekä kyytipojaksi kahvia, teetä, limonaadia ja paljon muuta. Perheen pienimmille on polkutraktorit, trampoliinipuisto, minigolfrata, onnenpyörä sekä leikkialue. Kaiken kruunaa kotieläinpiha, jossa tepastelevat kanat, lampaat, kalkkunat, fasaanit, ankat ja kanit.

Lännenpirtti on avoinna juhannusviikolla ma-pe klo 11-17. Tämän jälkeen kahvila suljetaan ja avataan jälleen 1.7. Osoite: Lännentie 43, 91980, Lumijoki