Siirry suoraan sisältöön

Yli 20 000 haki Oulun yliopistoon yhteishaussa - psykologia erityisen suosittu

13.4.2021

Oulun yliopiston suomenkielisiin kandidaatti- ja maisteriohjelmiin haki 20 133 hakijaa. Uusi psykologian tutkinto-ohjelma nousi odotetusti suosituimpien joukkoon.

Kevään yhteishaku korkeakoulujen suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin päättyi maaliskuun lopussa. Oulun yliopistoon haki yhteensä 20 133 hakijaa suomenkielisiin kandidaatti- ja maisteriohjelmiin. Hakijoiden kokonaismäärä kasvoi viime vuodesta 18 prosentilla eli 3037 hakijalla. Hakijoista 6514 eli 32 prosenttia haki ensisijaisesti Oulun yliopistoon. Ensisijaisten hakijoiden osuus säilyi ennallaan.

Uusi psykologian tutkinto-ohjelma nousi lääketieteen jälkeen jopa toiseksi suositummaksi hakukohteeksi 3281 hakijallaan. Hakijamäärä kasvoi muun muassa elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelmassa, hammaslääketieteessä sekä historiassa. Suurimmassa osassa tutkinto-ohjelmia hakijamäärä säilyi edellisvuoden tasolla.

Maisteriohjelmista suosituimpia olivat terveyshallintotiede, hoitotiede ja terveystieteiden opettajan maisteriohjelma sekä laskentatoimi, tuotantotalous ja varhaiskasvatuksen erityisopettajan koulutus.

Tulokset toukokuun lopussa

Oulun yliopistossa oli yhteishaussa 17. – 31. maaliskuuta haettavana yhteensä 2755 aloituspaikkaa kandidaatti- ja maisteriohjelmiin. Opiskelupaikan saa keskimäärin noin 14 prosenttia Oulun yliopistoon hakeneista. Myös avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella oli mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi.

Hakijamääriin saattaa tulla vielä tarkistusvaiheessa muutoksia.

Pääosa Oulun yliopiston uusista opiskelijoista valitaan ylioppilastodistuksen arvosanojen perusteella. Todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 31. toukokuuta, ja ne ovat luettavissa Omassa Opintopolussa.

Yliopistojen kevään ja kesän 2021 valintakokeet toteutetaan tarkoin turvallisuusjärjestelyin. Hakijoiden tulee noudattaa valintakokeisiin osallistuessaan voimassa olevia viranomaismääräyksiä ja turvallisuusohjeita.

Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 9.7.2021.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Uusi psykologian tutkinto-ohjelma nousi lääketieteen jälkeen jopa toiseksi suositummaksi hakukohteeksi 3281 hakijallaan. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta