Siirry suoraan sisältöön

Uusi Nuorten Oulu -sivusto ja -chat avattu

3.3.2021

Oululaisille 13-29-vuotiaille on julkaistu uusi verkkopalvelu Nuorten Oulu. Se kokoaa kattavasti tietoa nuorten elämään liittyvistä asioista.

Oulun kaupungin nuorisopalveluiden ylläpitämälle sivustolle kootaan kattavasti tietoa nuorten elämään liittyvistä asioista ja nuorille suunnatuista palveluista. 

Sivuston ensimmäiset osat julkaistiin 22. helmikuuta ja loput sisällöt valmistuvat maaliskuun loppuun mennessä. 

Yhtenä osana sivustoa toimii Nuorten Oulu -chat, joka on avoinna maanantaista lauantaihin klo 18-20. Nuorten Oulu -chat korvaa aiemman Byströmin chatin ja aukioloaikoja on laajennettu. Chatissa on aina paikalla vähintään kaksi työntekijää. Nuori voi ennen chatlinjan aukeamista valita aiheen, josta haluaa jutella.

Uutta on ryhmächat

Laajentuneen aukiolon lisäksi chatissa on uutta kerran kuussa toimiva ryhmächat, jossa on mukana aiheeseen liittyvä asiantuntija. Mukana voi olla myös kokemusasiantuntijoita ja vertaisnuoria. Ensimmäinen ryhmächat on keskiviikkona 3. maaliskuuta kello 18-20 aiheenaan kesätyöt.

Sivustoa on ollut suunnittelemassa nuorisopalveluiden työntekijöiden lisäksi Oulun Ohjaamon kehittämishanke ja Digitaalinen ehkäisevä päihdetyö -hanke, jossa osatoteuttajina on ollut EHYT ry ja Nuorten Ystävät ry:n Vanhempien Akatemia. Lisäksi mukana on ollut laajemminkin oululaisia nuorten parissa toimijoita sekä oululaisia nuoria.

Yhteensä noin 100 nuorta on ollut mukana kehittämistyöpajoissa suunnitteluvaiheesta käyttäjätestauksiin asti. Lisäksi erilaisiin sähköisiin kyselyihin on vastannut noin 200 nuorta.

Nuoret tekevät itse sisältöjä

Maaliskuun lopussa julkaistava Sohova-osio tulee täyttymään nuorten tekemällä sisällöllä. Alkuvaiheessa sisältöjä tuottavat esimerkiksi nuorten työpajatoiminnassa olevat nuoret, Oulun nuorten huuto -verkkolehti, osallisuusryhmät ja nuorisovaltuusto ONE. Sohovassa jaetaan myös pelistriimejä nuorisopalveluiden pelitiloilta. 
 
”Nuorten palautteista käy ilmi, että heille on tärkeää, että tekstit ja muut sisällöt on kohdennettu nimenomaan nuorille. Siksi haluamme tarjota nuorille selkeästi oman ympäristön ja sivustokokonaisuuden. Nuorten Oulu -sivustolle nuoret pääsevät jatkossa myös itse julkaisemaan sisältöjä”, projektipäällikkö Saija Ukkola perustelee uuden sivuston avaamista.

Maaliskuun loppuun mennessä sivustolta löytyy suoraan nuorille suunnattujen sisältöjen lisäksi tietopaketti myös nuorten vanhemmille ja läheisille. Siihen kootaan tietoa, vinkkejä ja tehtäviä myönteisen vuorovaikutuksen ja huolen ilmaisemisen ja puheeksi oton tueksi.   

Nuorten Oulu löytyy osoitteesta: nuortenoulu.fi/

Nuorten Oulun chatissa voi tänään kysellä esimerkiksi kesätöistä, osoitteessa nuortenoulu.fi.

Lue myös

Lue lisää aiheesta