Tuiraan avattiin uusi Walk in -piste, joka tarjoaa nuorille akuuttia keskusteluapua

Oulun kaupunki vastaa Walk in -pisteellä nuorten keskusteluavun tarpeeseen.

Ihmiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Toimintaa järjestetään maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 12-16 osoitteessa Lossikuja 3, jonne nuori voi hakeutua itse tai ammattilaisen ohjaamana. Keskusteluajan voi varata myös päivystävästä puhelimesta numerosta 040 6378287.

Tapaamisia tarjotaan noin 1-5 kertaa, jonka jälkeen nuori ohjataan tarvittaessa peruspalveluihin pitempikestoisen tuen järjestämiseksi.

”Tavoitteena on, että nuori saa tarvitsemansa avun nopeasti ilman erillistä ajanvarausta tai lähetettä ja nuorelle pystytään järjestämään riittävä ja oikea-aikainen tuki tilanteeseensa”, sanoo sairaanhoitaja, Walk in -vastaava Joni Saarela.

”Avainasemassa ovat kaikki Oulun alueen nuorten parissa toimivat tahot. On hyvä, että työntekijät osaavat ohjata nuorta akuutin avun piiriin tarvittaessa. Toivotaan, että viesti Walk in -palvelusta menee perille”, Saarela sanoo.

Tarvetta tuelle on

Vuoden 2020 aikana nuorten parissa työskentelevät ovat saaneet yhteydenottoja muun muassa kouluterveydenhuollosta ja lastensuojelusta.

”Meihin on otettu yhteyttä myös suoraan nuorilta sekä vanhemmilta esimerkiksi tilanteissa, joissa nuori on kohdannut äkillisen kriisin, mutta hänelle ei ole pystytty juuri sille päivälle suoraa tukea järjestämään. Walk in -toimintaa on suunniteltu yhdessä Oulun kaupungin hyvinvointi- sekä sivistys- ja kulttuuripalveluiden kanssa”, kertoo Saarela.

Turvallinen Oulu hankkeen aikana on tehty yksilötyötä jo alkuvuodesta lähtien, mutta ei Walk in -tyyppisesti. Tuen tarve ei koske yksinomaan tyttöjä.

”Psykososiaalisen tuen tarvetta on oman kokemukseni mukaan ollut tasaisesti sukupuolesta riippumatta”, Saarela lisää.

Walk in -toiminta on osa Turvallinen Oulu -hankkeen psykososiaalisen tuen vahvistamisen toimenpiteitä ja palvelee alueen nuoria syksyn 2020 ajan. Toiminnan jatkotarvetta arvioidaan vuodelle 2021. 

Lue myös