Siirry suoraan sisältöön

Sukella kasvien kiehtovaan maailmaan Oulun taidemuseossa!

18.9.2020

Tällä viikolla on Oulun taidemuseolla voinut aistia kasvien maailmaa. Kutsumuksena kasvit on Oulun seudun ammattiopiston floristimestariopiskelijoiden viisipäiväinen näyttely, joka on esillä Oulun taidemuseolla vielä ensi sunnuntaihin asti.

Näyttelyn teemat ovat syntyneet vuorovaikutuksessa Kohtalona luovuus – ITE ja kumppanit -näyttelyn teosten kanssa.  Työt ovat tekijöilleen henkilökohtaisia tutkielmia niin materiaalien suhteen kuin aihepiireiltäänkin. Tarunhohtoisuus, käsityö, materiaalien monipuolinen käyttö ja mystiikka ovat kantavana teemana näyttelyn teoksissa.

Näyttelyssä katsojalla on mahdollisuus päästä tutustumaan floristisiin taidonnäytteisiin. Teoksissa on käytetty monenlaisia perustekniikoita, kuten punonta, rautalankatekniikat, liimaus ja niittaus, mutta myös erikoisempia tekniikoita, kuten epoksi, hitsaus, 3D tekniikka sekä magneettikiinnitykset, joita on yhdistetty ennakkoluulottomasti kukkasidontatöihin. Suunnittelussa on myös mietitty materiaalien myöhempää kierrätettävyyttä.

Ideat aiheisiin ovat lähteneet pienistä pohdinnoista, jotka kehittyvät lopulta teoksiksi, kuten esimerkiksi ”Miksi talvella ei voi puhaltaa voikukan höttöjä?, ”Puun halaaminen rauhoittaa minua”, ”Koskaan ei voi olla liikaa draamaa”, ”Nukkuuko metsässä vauvoja”, ”Koskettavaa kauneutta ei saa rikkoa” tai ”Luontoäidillä on hehkuva sydän”.

Kutsumuksena kasvit Oulun taidemuseolla sunnuntaihin 20. syyskuuta asti.

Ohjelma ja aikataulu:

Tervetuloa Pop-up-työpajoihin! Turvallisuussyistä työpajoihin otetaan enintään 10 henkilöä kerrallaan saapumisjärjestyksessä. Työpaja ja siellä käytettävät materiaalit sisältyvät taidemuseon pääsylipun hintaan.

pe 18.9. ‪klo 13–16 ”Kukkiva kivi"

Tule maalaamaan kiveen kukka. Ohjaajana floristimestariopiskelija Kati Juvani.

la 19.9. ‪klo 13–16 Kukkakoru DIY työpaja, materiaalipaketteja jakaa floristimestariopiskelija Anna-Reetta Kylen.

su 20.9. ‪klo 13–16 ”Kuivasta kaunista”

Tule sitomaan pieni kuivakukkakimppu. Ohjaajana floristimestariopiskelija Janika Saviluoto.

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kukista ja kasveista huokuu elinvoimaa. Vielä ehdit mukaan työpajoihin, joita järjestetään perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Kuva: Oulun taidemuseo

Lue myös

Lue lisää aiheesta