Siirry suoraan sisältöön

Ravintolaruoka kulkee koteihin

13.4.2020

Kahvilat ja ravintolat ovat sulkeneet ovensa asiakkailta ja jatkavat toimintaansa nyt ulosmyynnin turvin. Oulussa saa verkkokaupasta niin lounasruokaa, fine diningia kuin artesaanisuklaatakin. Kotiinkuljetuksina toimitetaan myös kahvilatuotteita.

Haukiputaalainen Teemu Lankila mietti maaliskuussa, mitä tekisi vapaa-ajallaan, kun sosiaaliset menot peruuntuivat koronavarotoimien takia. Hän ryhtyi koodaamaan verkkosivua tiukkaan tilanteeseen joutuneiden ravintolayrittäjien avuksi.

Syntyi ruokaakotiin.com-sivusto. Palveluun voivat ilmoittautua mukaan ravintolat ja kahvilat, joilla on kotiinkuljetuspalvelu tai jos ne tarjoavat mahdollisuuden noutaa ruokaa kotiin.

”Olin itse ravintoloihin yhteydessä Facebookissa ja kannustin liittymään palveluun. Laitoin niin monta viestiä, että Facebook esti minulta viestien lähettämisen. Se tulkitsi, että olen roskapostirobotti”, Lankila naurahtaa.

Ruokaakotiin.com-palvelussa on mukana noin sata ravintolaa Oulusta ja muualta Suomesta. Kartalta löytyvät monien muiden joukosta esimerkiksi ravintolat Hugo ja Tuba sekä kahvila Kolo, jotka ovat käynnistäneet oman ulosmyyntinsä nopeasti.

Ruokaakotiin.com

Kolmen ruokalajin illallisia

Hugon ravintoloitsija Tommi Tuhkanen ei ollut kuullut fine dining -ravintoloiden take away -palveluista ennen kuin päätti itse laittaa sellaisen pystyyn.

”Uskon, että tämä tilanne muuttaa ravintola-alaa pysyvästi. Siksi halusimme lähteä kehittämään fine diningin take away -konseptia, joka jää osaksi toimintaamme”, Tuhkanen sanoo.

Hugon kolmen ruokalajin illallisia voi nyt siis noutaa kotiin. Kotiinviemisiksi saa monta pientä pakettia, ja osa raaka-aineista kypsennetään omassa keittiössä. Mukana on myös valmistusohjeet.

”Asiakas saa olla oman elämänsä Master Chef”, Tuhkanen kuvailee.

Ravintola Hugo

Pyörälähetti tuo leivokset ovelle

Hugon naapurikorttelissa sijaitsevan kahvila Kolon yrittäjät Simo Koskinen ja Tiia Mustonen ovat niin ikään reagoineet muuttuneeseen tilanteeseen ja päättivät pitää keittiön auki. Kolo myy noudettavaksi ja keskusta-alueelle kotiinkuljetettavaksi esimerkiksi tortilloja, salaatteja ja leivoksia.

”Minä valmistan ruuat ja Simo on fillarilähetti. Uusia tapoja keksitään, kun päätuote eli viihtyisä kaupunkiolohuone ei ole käytössä”, kertoo Mustonen.

Yrittäjillä on suunnitteilla esimerkiksi take away -brunssi.

Kahvila Kolo

ChocoSomnian myyntipäällikkö Jenna Antinmaa pakkaa verkkokaupasta tilattuja suklaaherkkuja Postin kuljetettavaksi.

Pitsaa ja burgereita taksin kyytiin

Tapahtuma- ja ruokapaikkana kunnostautuneen ravintola Tuban kaikki keikat ja Rauhalan juhlatilaisuuksien catering-tilaukset peruuntuivat maaliskuun puolivälissä. Toimitusjohtaja Johanna Koivunen ei kuitenkaan hyytynyt.

”Piti reagoida nopeasti. Verkkokauppaa oli mietitty jo aiemmin ja nyt se oli pakko saada valmiiksi.”

Tuban, Voimala 1889:n ja Rauhalan yhteinen ravintolakortteli.fi-sivu saatiin aikaan viikossa. Koivunen kiittelee henkilökuntaansa, verkkokaupan luonutta mainostoimisto Innovators’ Clubia sekä lounasruuat, pitsat ja burgerit asiakkaiden oville kuljettavaa Teemu Käyhkön taksipalvelua.

”Tavoitteena on, että ravintolakortteli.fi laajenisi muittenkin pienten ruoka- ja ravintola-alan toimijoiden yhteiseksi alustaksi”, Koivunen sanoo.

Ravintolakortteli.fi

Suklaata verkosta

Verkkokaupan on avannut myös Tuban kanssa samassa kivijalassa toimiva suklaapuoti ChocoSomnia. Se joutui sulkemaan ovensa maaliskuun puolessavälissä hygieniasyistä, sillä tuotanto tapahtuu liiketilassa.

”Meidän oli tarkoitus lähteä messuille, joten suklaata oli laatikoittain. Messut peruuntuivat ja suklaa piti saada eteenpäin. Vuorokaudessa saimme tuttavan avustuksella auki verkkokaupan”, kertoo ChocoSomnian yrittäjäkaksikon toinen osapuoli Jenna Antinmaa.

ChocoSomnian verkkokaupasta voi tilata kotiovelle esimerkiksi paketin, jossa on suklaata ja kukkakimppu. Kukat toimittaa yhteistyökumppaniksi löytynyt Kukkakauppa Kanerva.

ChocoSomnia

 

Artikkeli on osa Meidän Oulu -juttusarjaa. 

Meidän Oulu -tarinat kertovat oululaisten yrittäjien, palvelutuottajien ja tapahtumajärjestäjien kekseliäisyydestä ja sinnikkyydestä nopeasti muuttuneissa olosuhteissa. Meidän Oulu kannustaa oululaisia pitämään paikallisten puolta.

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tuban verkkokaupasta tilatut lounaat kuljettaa nälkäisten asiakkaiden luo Teemu Käyhkön taksipalvelu. Kuvassa Käyhkön kanssa Tuban toimitusjohtaja Johanna Koivunen. Kuvaaja: Tero Suutari.

Liittyvät sisällöt

Lue myös