Siirry suoraan sisältöön

Pikisaaren Offroad-festivaali esittelee nuoria oululaisia taiteilijoita

30.8.2022

Oululaista nuorta taideosaamista esittelevä Offroad Art Fest järjestetään Pikisaaren Kulttuurilaboratoriossa perjantaina. Vapaan teoshaun kautta kootun monitaiteellisen tapahtuman kantavana teemana on eksyminen.

Osana Oulun päiven ohjelmaa järjestettävä Offroad Art Fest eli OFFA tarjoilee kuva-, video-, ääni- ja sanataidetta sekä musiikkia ja installaatioita. Tekijät ovat pääosin nuoria oululaisia taiteilijoita, ja työt tapahtumaan on valittu avoimen teoshaun kautta.

Mukana ovat esimerkiksi Inkeri Jäntti, Petriina Kiiskinen ja Saara Halminen sekä Kyynelkollektiivi, joka on rakentanut ”rentoutumismajan”.

Musiikkia kuullaan muun muassa oululaisilta Loskalta ja Viktoria & Friendsiltä sekä Krampus Vie! -yhtyeeltä. Lisäksi esiintyy sanataideduo must guys.

Toista kertaa järjestettävä festivaali sai alkunsa Oulu Urban Culture ry:n Urban Boost (ESR) -hankkeesta.

“Hanke mahdollisti toimintamme. On hienoa päästä osaksi Oulun Päiviä tänä vuonna” toteaa tuottaja Johanna Polojärvi tapahtuman tiedotteessa.

 “Aiomme jatkossakin edistää nuorten taiteentekijöiden mahdollisuuksia Oulussa, erityisesti kun lähestytään kulttuuripääkaupunkivuotta 2026.”

Tapahtuman Instagram-sivu

Offroad Art Fest perjantaina 2.9.2022 klo 18.00-23.00 Pikisaaren Kulttuurilaboratoriossa (Pikisaarentie 15, B1-ovi). Tapahtuma on pääsymaksuton.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Offroad Art Fest järjestetään nyt toisen kerran, tällä kertaa osana Oulun päivien ohjelmaa. Kuva: Paula Pieniniemi

Lue myös

Lue lisää aiheesta