Oulun yliopiston hallituksen puheenjohtaja Sakari Kallo: ”Yliopiston muutto Raksilaan on kustannustehokas ja realistinen vaihtoehto.”

Yliopiston hallituksen puheenjohtaja Sakari Kallo ei näe mitään sellaista tekijää, joka kaataisi yliopiston muuttamisen Raksilaan. Kuvassa yksi Raksilan alueen suunnitelmavaihtoehdosta (Oulun yliopisto). Sakari Kallon kuva: Juha Sarkkinen

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Annu Maarit Höttönen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Raksilan kampus sijoittuisi lähelle Kontinkankaan kampusta ja Välkkylän opiskelijakylää. Myös joukkoliikenteen kannalta keskusta on yliopistolle hyvä suunta.

Oulun yliopiston hallituksen puheenjohtaja Sakari Kallo muistuttaa, että muutto on pitkä hanke. Aikaa on tiimalasissa noin 5–20 vuotta. Vuosi kuluu hankkeen käynnistämiseen ja yksityiskohdista päättämiseen.  

Sitä ei vielä tiedetä mitkä tiedekunnat lähtevät Raksilaan.

”Tarkastellaan yksittäisten tilojen kuntoa ja tarpeita ja sen mukaan harkitaan toimenpiteet”, sanoo Kallo.  

Rahoittaja selviää suunnittelun edetessä

Ensimmäisen vaiheen hankesuunnittelu sisältää noin 30 000 neliötä.  

”Mitä se sitten voisi maksaa niin vasta otettu käyttöön hyvin moderni Myllypuron kampus maksoi 165 miljoonaa euroa. Siinä on 42 000 neliötä. Raksilan kampuksen kustannusarvio on noin 3500 – 4000 euroa per neliö. Tarkat summat selviävät kuitenkin hankesuunnittelussa.”  

Rahoittajasta päätetään, kun hankesuunnittelu etenee.

”Henkilökohtaisesti en näe mitään sellaista tekijää, joka kaataisi yliopiston muuttamisen Raksilaan”, Kallo sanoo.

Linnanmaan tilojen jatkokäyttöä selvitellään

Laajemmin muuton taustalla on yliopiston hallituksen viime vuonna tekemä pitkän aikavälin kiinteistöstrategiaselvitys. Siinä käytiin läpi eri vaihtoehtoja kuten nykyisten tilojen kunnostaminen. Lisäksi kartoitettiin uuden kampuksen rakentamista ja sen kustannuksia.

Raksila-vaihtoehtoa yliopiston hallitus piti kustannustehokkaana ja realistisena.

Linnanmaan alueesta yliopisto muodostaa työryhmän pohtimaan tilojen jatkokäyttöä yliopiston ja muiden osapuolten kanssa.

”Käyttöä varmasti löytyy”, Kallo uskoo.

Lue myös