Siirry suoraan sisältöön

Oulun yliopisto ja Tietomaa kutsuvat senioreita Tiedetansseihin

9.12.2022

Oulun yliopisto ja Tietomaa kutsuvat etenkin kaikkia yli 60-vuotiaita tanssin pyörteisiin. Luvassa on Tiedetanssit maanantaina 12. joulukuuta, jolloin keskitytään koko päivä tanssimiseen. Tapahtuma on maksuton.

Ohjelmassa on muun muassa tietoiskuja ikääntymisen vaikutuksesta tasapainoon sekä tanssin vaikutuksesta kognitiivisiin kykyihin ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Lisäksi tarjolla on tasapainotestejä ja tasapainoharjoituksia sekä tutustumista GeroFit-koulutukseen.

Mukana on myös useita oululaisia tanssialan toimijoita, jotka esittelevät tapahtumatorilla toimintaansa. Päivän kruunaa viimeisen tunnin tasapainotanssit Iida-Marian & JP:n tahdissa.

Oulun yliopistosta mukana on Gnc-tutkimusryhmä. Gnc eli Geronursing Centre on ikääntyneiden kuntoutumista edistävän hoitotyön tutkimus- ja osaamiskeskus.

”Tutkimusryhmässä Tiedetanssien idea tuli alun perin Kaisa-Mari Saarelalta. Ajatus syntyi, kun ryhmässä pohdittiin, millaisen ikääntyneille suunnatun tiedetapahtuman Gnc voisi järjestää. Kaisalla on itsellä tanssitausta ja hän on vetänyt senioreille tanssia. Lisäksi Gnc:ssä oltiin samaan aikaan kokoamassa ja työstämässä Sinikka Lotvosen johdolla GeroFit-verkkokoulutusta, jossa on keskiössä tasapainon harjoittaminen”, kertoo yliopistonlehtori Heidi Siira.

Senioreiden Tiedetanssit 12.12.2022

  • Tiedekeskus Tietomaa, Nahkatehtaankatu 6, Oulu. 1. kerros ja auditorio. Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy.
  • ohjelma 10.00–13.00: Tasapainotestejä Markku Lappalaisen johdolla, tutustu maksuttomaan GeroFit-verkkokurssiin Sinikka Lotvosen johdolla, PopLi esittäytyy: tasapainorata ja toiminnan esittely, Tanssi harrastukseksi? Tutustu näytteilleasettajien tarjontaan ja toimintaan, tapahtumatorilla Tietomaan aulassa
  • 10.15, 10.45, 12.15, 12.45: Tanssitaan yhdessä tasapainoa edistävästi! Harjoittele koreografia yhdessä Gnc:n tutkijoiden kanssa. Sopii kaikille!
  • 10.30–11.00: Tule kuuntelemaan tutkimustietoiskuja tanssin terveysvaikutuksista! (auditorio)
  • 11.15–11.45 Voiko tutkimuksen ja tanssin yhdistää? Tule mukaan keskustelemaan! Mukana keskustelemassa muun muassa tutkija Kaisa Torkkeli Finsci-hankkeesta ja tanssiva hoitotieteilijä Kaisa-Mari Saarela Gnc:stä. (auditorio)
  • 12.00–12.30 Tule kuuntelemaan tutkimustietoiskuja tanssin terveysvaikutuksista! (auditorio): Ikääntymisen vaikutukset tasapainoon: ”Tanssi kaiken ikää!”, Tanssi tasapainoharjoitteluna: ”Tanssi hyvä olo”,  Tanssin vaikutukset kognitiivisiin kykyihin: ”Tanssi muisti paremmaksi!”,  Tanssin sosiaaliset hyvinvointivaikutukset: ”Taklaa yksinäisyys tanssimalla”
  • 12.00–12.45 Tapahtumatorilla tapahtuu! Tanssialan toimijat esiintyvät ja esittäytyvät
  • 13.00–14.00 Tasapainotanssit Iida-Marian & JP:n tahdissa Tietomaan aulassa

Tapahtuman aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua Tietomaan näyttelyihin ja Oulun taidemuseon tanssiaiheiseen näyttelyyn Tanssi! Liikettä kuvataiteessa 1880–2022 (klo 12–14).

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Joulukuun 12. päivä on Tietomaa täynnä tanssia. Kuva: Oulun yliopisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta