Siirry suoraan sisältöön

Oulun tuomiokirkkoon voi tutustua opastetulla kierroksella

9.7.2020

Oulun tuomiokirkossa järjestetään opastettuja kierroksia keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17 elokuun loppuun saakka. Keskiviikkoisin kierrokset ovat yleiskierroksia, torstaisin keskitytään tiettyyn teemaan.

Kierroksilla voi kuulla tietoa ja tarinoita kirkkorakennuksen ja kirkkotarhan historiasta. Kirkkovierailu sopii myös lapsille, sillä tuomiokirkon ikkunoilla on flanellokuvin toteutettuja Raamatunkertomuksia lapsille. Flanellokuvia voivat lapset itse asetella taustakankaalle.

”Kirkkoon voi tehdä retken koko perheen voimin, tai kutsua ystäviä mukaan. Samalla voi tutustua lastenkirkko Pikku Sofiaan ja kruunata tutustumisretki käymällä kahvilla Cafe Kryptassa”, kertoo Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Anna-Mari Heikkinen.

Tarvittaessa oppaat esittelevät kirkkoa suomen lisäksi englanniksi. Lisäksi kirkossa on monisteita, joissa kirkon historiasta kerrotaan muun muassa ranskaksi, espanjaksi, italiaksi ja venäjäksi.

”Viime kesänä turisteja kävi yli 40 maasta ja kirkkoon tutustui yli 16 000 kävijää".

Opastetut kierrokset Oulun tuomiokirkossa kesällä 2020

Yleiskierros keskiviikkoisin klo 17.00

Teemakierrokset torstaisin klo 17.00

9.7. Raamatun kertomukset kirkon taiteessa

16.7. Tuomiokirkon kirkkotarha

23.7. Oulun tuomiokirkon pääurut. Kanttori Irina Niskala.

6.8. Valo Oulun tuomiokirkossa

13.8. Raamatun kertomukset kirkon taiteessa

20.8. Tuomiokirkon kirkkotarha

27.8. Antiikki, varhaiskristillisyys ja kristillinen symboliikka tuomiokirkossa

Opastetun kierroksen voi myös tilata haluamalleen ajankohdalle Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherranvirastosta (p. (08) 316 1401).

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun tuomiokirkko. Kuva: Sanna Krook.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta