Siirry suoraan sisältöön

Oulun Teatteri, Ouluhalli ja Mannerheimin puisto saivat sinikeltaisen valaistuksen – Oulu mukana osoittamassa tukea Ukrainalle

26.2.2022

Useat kaupungit Suomessa ja Euroopassa ovat osoittaneet tukensa Ukrainalle valaisemalla julkisia rakennuksia ja muita maamerkkejä sinikeltaiseksi. Myös Oulun kaupungin rakennuksia valaistaan merkiksi solidaarisuudesta Ukrainaa ja sen kansalaisia kohtaan.

Venäjän torstaiaamuna alkanut hyökkäys Ukrainaan on herättänyt suurta myötätuntoa ympäri Eurooppaa. Euroopan kuntien ja alueiden neuvosto (The Council of Municipalities and regions) ohjeisti jäseniään, yli 130 000 eurooppalaista paikallis- ja aluehallintoviranomaista, valaisemaan julkisia rakennuksia Ukrainan väreillä. Myös Oulun kaupunki on mukana osoittamassa solidaarisuutta Ukrainaa ja sen kansalaisia kohtaan. Ouluhallin katto valaistiin Ukrainan värein jo torstai-iltana, Oulun Teatteri liittyi eleeseen perjantaina. Myös Mannerheimin puisto on saanut sinikeltaisen valaistuksen. 

Oulun kaupunki julkaisi yhteisen kannanoton Tampereen ja Lahden kaupunkien sekä Kuntaliiton kanssa torstaina. Kannanotossa kaupungit tuomitsevat Venäjän sotatoimet Ukrainassa. Kaupungit kantavat huolta ukrainalaisten ystävyyskaupunkiensa puolesta: Odessa on yksi Oulun vanhimmista ystävyyskaupungeista. Tampereen ystävyyskaupunki on Kiova ja Lahden Zaporozje. 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun Teatteri valaistiin perjantai-iltana Ukrainan lipun väreillä. Sinikeltaisia valaistuksia on nähty ympäri Suomen ja Euroopan torstaista lähtien. Kuvat: Anne Laurila

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta