Siirry suoraan sisältöön

Oulun tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden tunnustuspalkinto Oulun vastaanottokeskusten tukiyhdistykselle

19.3.2021

Oulun kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta valitsi tällä kertaa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden tunnustuspalkinnon saajaksi Oulun vastaanottokeskusten tukiyhdistys ry:n. Yhdistys tekee työtä esimerkiksi haavoittuvassa asemassa olevien maahanmuuttajanaisten tukemiseksi arjessa järjestämällä kerhoja, leirejä ja kielen opetusta naisille.

Työssä autetaan naisia kiinnittymään suomalaiseen yhteiskuntaan vahvistamalla heidän itsetuntoaan, osaamistaan ja suomalaisen kulttuurin tuntemusta.

”Tunnustuksen saaminen kannustaa meitä valtavasti eteenpäin tässä työssä”, kertoo Oulun vastaanottokeskusten tukiyhdistyksen puheenjohtaja Satu Haapanen.

”Työtä tehdään vapaaehtoispohjalta, ja tämä antaa meille voimaa ja iloa. On myös hienoa, että meidän työ on huomattu. Se kuvastaa myös sitä, että työlle on tarvetta.”

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta valitsee tasa-arvon- ja yhdenvertaisuuden tunnustuspalkinnon saajan Oulussa valtuustokausittain.

Palkinnon arvioinnin kriteerinä on, että saajan tulee noudattaa Oulun kaupungin arvojen mukaista toimintaa: rohkeus, reiluus ja vastuullisuus sekä edistää tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslakien mukaista toimintaa Oulussa. Toimijatahon tulee olla Oulun kaupungin yksikkö tai toimiala, oululainen järjestö, yhteisö tai yritys.   

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Fanni Uusi-Hallila ja pj. Satu Haapanen Oulun vastaanottokeskusten tukiyhdistyksestä.
Fanni Uusi-Hallila ja pj. Satu Haapanen Oulun vastaanottokeskusten tukiyhdistyksestä vastaanottivat tunnustuspalkinnon Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä 19. maaliskuuta.

Lue myös