Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupunki aloittaa hoiva-avustajien oppisopimuskoulutuksen

25.2.2022

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut aloittaa hoiva-avustajien oppisopimuskoulutuksen yhteistyössä Koulutuskuntayhtymä OSAOn kanssa. Haettavana on yhteensä 20 hoiva-avustajan oppisopimuspaikkaa Oulun kaupungin hyvinvointipalveluissa. Opinnot alkavat keväällä 2022.

Hoiva-avustajan koulutus ei johda tutkintoon, mutta se antaa valmiuksia vanhus- ja vammaispalvelujen avustavissa tehtävissä työskentelyyn. Hoiva-avustaja huolehtii asiakkaiden perustarpeista ja työskentelee vanhus- ja vammaispalvelujen avustavissa tehtävissä. Hoiva-avustajan tehtävissä ei tarvita lähihoitajan tai sairaanhoitajan koulutusta. Hoiva-avustaja ei osallistu lääkehoitoon eikä hän saa olla yksin työvuorossa.

Oppisopimuskoulutuksen kautta on mahdollisuus työllistyä nopeasti hoiva-alalle. Opinnot kestävät vajaan vuoden. Koulutus sisältää lähiopiskelua keskimäärin 2–4 päivää kuukaudessa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista, ohjattua- ja itsenäistä opiskelua sekä verkko-opiskelua. Koulutus on opiskelijalle maksuton.

Oppisopimusopiskelijan tukena on koko opiskeluajan kokenut ja koulutettu työpaikkaohjaaja, joka ohjaa, tukee ja perehdyttää uutta työntekijää. Oppisopimuksella opiskellessa opiskelija on työsuhteessa työnantajaan, eli Oulun kaupungin hyvinvointipalveluihin. Oppisopimuksella opiskeleva on oikeutettu kunnallisen SOTE-sopimuksen mukaiseen palkkaan.

Hoiva-avustajakoulutuksen käyneen on mahdollisuus myöhemmin täydentää opintojaan hakeutumalla esimerkiksi lähihoitajakoulutukseen. Tammikuussa haussa ollut Oulun kaupungin ja OSAOn yhteistyössä järjestämä lähihoitajan oppisopimuskoulutus kiinnosti hakijoita hyvin, ja koulutukseen haki 266 henkilöä.

Hakuaika päättyy 18.3.2022 klo 15.00. Hakuilmoitus löytyy Kuntarekryn verkkosivulta.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tammikuussa haussa ollut Oulun kaupungin ja OSAOn yhteistyössä järjestämä lähihoitajan oppisopimuskoulutus kiinnosti hakijoita hyvin, ja koulutukseen haki 266 henkilöä. Kuva: Mostphotos

Lue myös

Lue lisää aiheesta