Siirry suoraan sisältöön

Oululaisravintolat kisaavat Makuseikkailussa elo–syyskuun vaihteessa

11.8.2023

Makuseikkailu on Oulun seudun ruokakulttuuria esille nostava tapahtuma, joka järjestetään kaupungin keskustassa ja sen läheisyydessä sijaitsevissa ravintoloissa ja kahviloissa keskiviikosta lauantaihin 30. elokuuta – 2. syyskuuta.

Makuseikkailuun osallistuvat yritykset suunnittelevat kukin yhden maisteluannoksen pääosin lähialueella tuotetuista, Arctic Food Lab -kriteerien mukaisista raaka-aineista.

”Oulu2026:n kulttuuriohjelmaan kuuluva Arctic Food Lab tuo esille arktista ruokaperinnettämme ja ainutlaatuisia raaka-aineita. Makuseikkailu järjestetään nyt toista kertaa, ja tulemme kasvattamaan ja kansainvälistämään sitä kohti kulttuuripääkaupunkivuotta 2026”, kertoo tapahtuman taustoista projektipäällikkö Niina Keränen.

Ravintolat ja kahvilat käyvät keskenään kisaa onnistuneimmasta annoksesta. Asiakkaat voivat äänestää suosikkejaan Makuseikkailun verkkosivuilla. Mukana olevat ravintolat ja kahvilat annostietoineen löytyvät tapahtuman aikana myös Atla-sovelluksesta.

Annokset ovat ostettavissa ravintoloiden aukioloaikoina. Maistelukokoisilla, seitsemän euron hintaisilla annoksilla halutaan kannustaa testaamaan useita eri ruokapaikkoja ja löytämään uusia makuja.

Mukana Makuseikkailussa ovat Chocosomnia, Hagia Sofia, Kise Bar & Kitchen, Kummeli Bistro & Bar, Magnolia Coffee & Bakery, Ravintola Lasaretti, Ravintola Torilla, Terwa Food Truck sekä Tähtitornin Kahvila.

Uusia ravintoloita ja kahviloita mahtuu vielä mukaan, ilmoittautumisaika päättyy tämän viikon sunnuntaina 13. elokuuta.

Viime syksynä annoksia maistelemassa vieraili reilut 3 000 kävijää. Makuseikkailu on osa Oulun Päiviä.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Uusia ravintoloita ja kahviloita mahtuu Makuseikkailuun vielä mukaan, ilmoittautumisaika päättyy tämän viikon sunnuntaina 13. elokuuta. Kuva: Oulu2026

Lue myös

Lue lisää aiheesta