Siirry suoraan sisältöön

Oululainen Peliliike-hanke toteuttaa webinaarin pelaamisesta

20.5.2021

Webinaari kerää yhteen digipelien teemoista kiinnostuneet nuoret, heidän kanssaan työskentelevät ammattilaiset sekä huoltajat. Tapahtuma on siis kaikille avoin osallistua, eikä vaadi ennakkoon ilmoittautumista

Kaikille avoin Pelinaari-webinaari järjestetään 27. toukokuuta, jolloin on tarjoalla tietoa ja näkökulmia digitaalisen nuorisotyön sekä digipelaamisen teemoista niin nuorille, huoltajille kuin nuorten kanssa työskenteleville aikuisille.

Webinaarin asiantuntijapuheenvuoroissa avataan yleisesti nuorten digipelaamisen sisältöjä sekä muita pelikulttuurin aiheita. Oululainen Peliliike-hanke keskittyy nuorten digitaalisen peliharrastuneisuuden ympärille.

Hankkeen tavoitteena on kehittää digipelaamisen ja digitaalisen nuorisotyön kautta nuorten omaa toimijuutta, tarttumapintoja verkon yli toisiin ihmisiin sekä nuorten omaa osaamista esille tuovaa tekemistä.

Miksi pelaamisesta tärkeä puhua?

Pelaajabarometrin mukaan eniten pelaamiseen käyttivät aikaa 10-19-vuotiaat noin 17 tuntia viikossa ja toiseksi eniten kaksikymppisten ikäryhmä, 14 tuntia viikossa.

Alle 20-vuotiaista vastaajista jotakin viihdepeliä ilmoitti pelaavansa päivittäin 45 prosenttia ja vähintään kerran viikossa 80 prosenttia. Myös 20–29-vuotiaiden ikäryhmässä yli puolet vastaajista kertoi pelaavansa jotakin digitaalista viihdepeliä vähintään kerran viikossa ja lähes 40 prosenttia tästä ikäryhmästä pelasi päivittäin.

Pelaaminen on siis yleinen ajanviete tai harrastus. Pelaajien keski-ikä on 43 vuotta, mutta nuoret ja nuoret aikuiset käyttävät ajallisesti pelaamiseen eniten aikaa.

Pelinaari-webinaari

Hankkeen aloituswebinaari, Pelinaari, järjestetään 27. toukokuuta kello 9-14.30 Teamsin välityksellä. Päivän teemaan johdattaa pelaamisen ja pelikasvatuksen tutkija ja asiantuntija Mikko Meriläinen.

Pelillisyydestä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista puhuu Minna Koirikivi. Digitaalisen nuorisotyön kuulumisista puheenvuoron pitää Verkeen suunnittelija Pasi Tuominen. Ajankohtaisesta e-urheilusta ilmiönä ja ammattina on puhumassa HAVU:n toimitusjohtaja Lasse Salminen.

Tulossa myös ideointi­työpaja

Hanke toteuttaa myös 28. toukokuuta kello 9-15 ideointityöpajan, johon vaaditaan sitovaa osallistumista. Ideointityöpajaan toivotaan nuoria, huoltajia ja ammattilaisia. Se järjestetään myös Teamsin välityksellä ja on fasilitoitu tapahtuma. Osallistujille kustannetaan lounas työpajapäivänä.

Ideointityöpajaan mahtuu mukaan 15 osallistujaa. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.peliliike.org/idea.

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kaikille avoin Pelinaari-webinaari järjestetään 27. toukokuuta Teamsin välityksellä.

Lue myös